Kluby demonstrují za znovuotevření zimního stadionu v Berouně

Berounská Medvíďata burcují kluby k akci: “Jeden za všechny, všichni za zimák!"
 

Heslem akce je: “Jeden za všechny, všichni za zimák!“. ČEZ minulý týden z důvodu neplacení faktur za energie objekt odpojil. Biti jsou na tom sportovci. Chtějí vyvinout tlak na radnici, aby situaci dlouhodobě řešila a příští sezóna mohla bez problému začít v termínu.

Hokejisté nejsou spokojeni s komunikací ze strany provozovatele ani města, rozhodli se proto pro společné setkání před radnicí. Cílem demonstrace má být otevřené jednání se zástupci vedení města, provozovatelem zimního stadionu a zástupci oddílů, které zde trénují. Chtějí o stadionu otevřeně mluvit a dále od města vidět návrhy na řešení situace.

 

Špatné hospodaření

Město Beroun, jakožto majitel stadionu, přispívá provozovateli Dynatel s.r.o. každý rok 2,5 milionů korun na provoz objektu. Všichni se proto podivují, jak je možné, že zmíněná společnost dluží ČEZu na fakturách přes milionu korun. Dle diskuzí na facebooku jsou problémy i s vyplácením mezd pracovníků zimního stadionu.

Provozovatel se na stránkách berounského stadionu vůči dvou a půl milionové dotaci na provoz ohrazuje. Tvrdí, že tyto finance pohltil dotovaný nájem ledové plochy pro jednotlivé berounské oddíly: "Město je oprávněno nabídnout svým sportovním klubům využití 1500 hodin za dotovanou cenu 400 Kč místo ceníkové ceny 2500 Kč.“

Kluby se tak díky neefektivní koordinací mezi majitelem a provozovatelem ocitají v pasti. Zajímá je ale především výsledek, chtějí mít možnost zase vstoupit na berounský led a trénovat.

 

Stadion v Berouně je uzavřený, provozovatel neplatil elektřinu

 

První setkání před berounskou radnicí se koná v pondělí 21.3 v 15.30

Tlak na radnici

Jedině velký tlak veřejnosti snad může něco změnit,“ apeluje na zúčastněné Adam Voldán na stránkách Medvíďat. Podle něj je jediným řešením situace, aby dluh rychle uhradila radnice. „Pokud provozovatel stadionu, společnost Dynatel, peníze nemá, pak už je nikdy nezaplatí. Disponuje-li Dynatel financemi, pak energie uhradit nechce a cesta vede přes nekonečný soud. Další dlouhodobé řešení je tudíž na radnici,“ píše dále.

Letos je hokejová sezóna v Berouně mrtvá

Letos již oddíly znovuotevření stadionu nepředpokládají. Přepouští se čpavek do letních zásobníků, což je dle odhadu Medvíďat drahá záležitost, kterou po zbytek sezóny nikdo nebude opakovat.

 

Řešení má nabídnout město

Demonstrace se svolává na pondělí 21. a středu 30. března v 15.30 před radnici na Husovo náměstí. „Záměrně ve dvou termínech, abychom mohli tlak ještě více zesílit,“ píšou na stránkách Medvíďata a vyzývají k přihlášení přes systém Doodle: „Myslím, že bychom měli dokázat zkoordinovat všechny hokejisty, krasobruslaře a bruslařskou školku a jejich rodinné příslušníky.“ Na stadionu trénují například HC Berounšťí Medvědi, TJ Kraso, škola bruslení pana Roztočila a další. Chystá se také petice.

 

Informace jsme neměli

Viktor Burkert, předseda HC Berounští Medvědi

Hokejisté se zmiňují o špatné informovanosti ze strany jak provozovatele, tak města. „Měli o chystaném uzavření stadionu prokazatelné indicie. Rovněž nás zaráží, že do dnešního dne, i přes naše několikeré žádosti, nikdo ze strany provozovatele ZS nebo města Beroun náš klub nekontaktoval s návrhem řešení této věci,“ uvedli ve své tiskové zprávě z 10.3. Berounští Medvědi.

Viktor Burkert, předseda hokejového spolku konstatoval, že  klubu se velice zkomplikoval závěr letošní sezóny a hrozí jim pokuty ze strany Českého svaz ledního hokeje za neúčast v soutěžních utkáních. „Snažíme se zajistit tréninky a zápasy v jiné blízké lokalitě, ale vzhledem k vytíženosti okolních ZS to vůbec není jednoduché,“ řekl Burkert.

 

Klíčová slova: