Druhá hokejová liga nebude. V klíčovém duelu Letňany neuspěly

Hráči HC Letci Letňany (v modročervené kombinaci dresů) mají dosavadní bilanci v kvalifikační A skupině jednu výhru a dvě porážky
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zbývá jim sice ještě zápas nedělní kvalifikace, už teď je ale jisté, že řadu druholigových týmů Letňany letos nerozšíří. O naději se popere jejich rival z Českých Budějovic.

Devět dní stará porážka 1:5 na ledě českobudějovického David Servisu narušila letňanským hokejistům postupové vyhlídky. K nápravě výsledku potřebovali v nedělní odvetě vítězství o čtyři branky.

 

Utkání se lámalo ve třetí třetině. V Letňanech se konaly gólové hody

 

O týden dříve se ze zisku titulu radovaly hokejistky pražské Slavie. Více na Slavia vládne ženskému hokeji. O titul se bojovalo v Černošicích

Pohledné, živé a na počet šancí vyrovnané utkání brankově otevřel v 21. minutě kapitán hostů, českobudějovický Rudolf Suchánek. 0:1. I po druhém gólu v zápase se vnitřní síť branky vlnila za domácím Lukášem Havlínem. Toho po krátké kombinaci hostů v útočném pásmu překonal ve 27. minutě Ondřej Cikán. 0:2. Do konce prostřední třetiny stačil ještě ve 38. minutě snížit na rozdíl jedné branky letňanský Jiří Mrázek. 1:2.

 

Druhý zářez domácích obstaral v 51. minutě Jan Šramota, po jehož ostré ráně od modré čáry skončil puk až za českobudějovickým gólmanem. Tehdy však už jen korigoval na průběžných 2:4. Potřetí se klubko slavících letňanských hráčů utvořilo v 55. minutě. Tehdy se do dráhy střely Jana Valdera nachomýtl některý z hráčů v českobudějovickém brankovišti a tečovaný kotouč zapadl za pravý beton brankáře Tomáše Vojty. 3:5. Tečku za celým utkáním udělal letňanský Jiří Mrázek, který svou druhou trefou v zápase uzavřel v 60. minutě gólový výčet duelu. HC Letci Letňany  vs  HC David Servis České Budějovice 4:6.

 

Kvalifikační skupina A

Týmy Zápasy Skóre Body
HC David Servis České Budějovice 3 17:6 9
HC Letci Letňany 3 12:17 3
HC Slovan Louny 2 7:13 0

 

Jihočeši využili zkušeností hráčů z extraligy. Letce tížili dvě víkendová utkání

 

Vítěz A skupiny se utká s vítězem B skupiny o jedno postupové místo do druhé ligy (skupiny Západ)

„Dnes jsme předvedli o malinko lepší výkon než minule v Budějovicích. Bylo to ale druhé utkání během víkendu, na což kluci nejsou zvyklí. 4:6 je ale stále dobrý výsledek. Opticky to totiž vypadá lépe než ledě,“ uvedl Jan Doutnáč, trenér HC Letci Letňany. „Utkání rozhodly zkušenosti, které nemáme. Soupeř má v kádru hráče s extraligovými a prvoligovými zkušenostmi. To naši kluci nemají,“ doplnil ještě Jan Doutnáč.

Zkušenostmi z extraligy se mohou pochlubit například Jiří Hanzal, Lukáš Chaloupka, Lukáš Vomela, Josef Jindra či Petr Macháček.

To potvrdil i jeho protějšek z týmu HC David Servis. „Letňany mají hodně mladé mužstvo. Nehráli špatně, dobře bruslili. Rozhodovaly ale větší zkušenosti, které byly na naší straně,“ řekl Rudolf Suchánek, trenér českobudějovického celku.

Klíčová slova: