V Dolanech shořel obchod u nádraží. Škoda je 10 milionů

Požár obchodu v Dolanech.
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Obchod s restaurací a skladem u dolanského nádraží v noci ze soboty na neděli lehl popelem. Požár napáchal škody nejméně za deset milionů korun. Kvůli velkému počtu zasahujících jednotek hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. 

Požár nahlásili místní kolem jedné hodiny v noci. Do příjezdu hasičů už byla v plamenech celá budova včetně střechy. Na místě zasahovalo třináct jednotek hasičů z Mělníka, Kralup nad Vltavou, Kladna nebo Slaného. Nezvykle velký rozsah požáru a vysoký počet zasahujících hasičů vedl velitele zásahu k vyhlášení třetího stupně požárního poplachu. 

Kromě pozemních proudnic vody hasiči použili i dvě vysokozdvižné plošiny. Vodu dováželi kyvadlově z Vltavy, ve které bylo několik plovoucích čerpadel. Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu po dvou a půl hodinách. Hasiči také z hořícího obchodu vynesli pět propanbutanových lahví, u kterých hrozil výbuch. Celý zásah ale komplikovala propadlá plechová střecha.

Lidé v objektu údajně nebyli a nikdo při požáru nebyl zraněn. Dohašování se protáhlo až do nedělních ranních hodin. Příčina požáru je zatím neznámá, objekt musí před příchodem vyšetřovatelů prohlédnout statik. Do vyšetřování by se měl zapojit i speciálně vycvičený pes pro hledání hořlavin, aby bylo možné vyloučit cizí zavinění.

Klíčová slova: