Dvojice podvodníků chtěla stařenku obrat o celoživotní úspory

Senioři jsou mnohdy bezbranní
 

Chybělo málo a stařenka z Prahy 6 přišla o vše, co si za život našetřila. Dvojice podvodníků ji totiž málem připravila o téměř 300 tisíc korun. Muž a žena na to totiž šli velmi chytře a bezbranná třiaosmdesátiletá žena jim všechny pohádky uvěřila. 

Vše bylo o to horší, že seniorka trpěla zhošeným zdravotním stavem. Povedený páreček jí slíbil, že pro ni zařídí lékařský zákrok, který odstraní život ohrožující nález. Ovšem byl v tom háček. Po ženě chtěli, aby předala nemocnici na Praze 4 sponzorský dar. Samozřejmě jejich prostřednictvím, protože to údajně měli být právě oni, kdo tam mají konexe a vše potřebné zařídí. 

Důchodkyně, kterou si individua vytipovala u zámečnictví na Praze 6, se svým tvrzením bohužel uspěla. Stařenku dokonce několikrát doprovodili až do banky, kde vybírala hotovost. Povedlo se jim ji také přesvědčit, aby na mužovo jméno vystavila kreditní kartu, kterou on bude moci dle libosti disponovat. 

Naštěstí už ji podvodník neměl šanci použít. Plány povedeného páru překazila policie, která případ rozkrývala od začátku února. "Dvojice je obviněna jednak z trestného činu podvod, ale také z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tyto delikty jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let," potvrdil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Seniorka tak dopadla lépe než tato žena, kterou podvodník obral o 70 tisíc a kterého už nikdy neviděla.