Zbil těhotnou v autobuse, nikdo se jí nezastal. Pomozte ho najít

Identikit pachatele je výstižný z 60 procent
 

Agresor požadoval po ženě mobilní telefon, držel ji za vlasy a bil pěstmi do hlavy. Nikdo z cestujících jí nepomohl a těhotné se podařilo z autobusu utéct. Policie hledá svědky.

Popis pachatele: věk přes 30 let, výška kolem 190 cm, štíhlá postava, tmavě hnědé středně dlouhé mastné vlasy a tmavé oči. Oblečený byl do dlouhého tmavého kabátu hnědé barvy až na zem a přes rameno nesl černou tašku na notebook. V ruce pak měl ještě nějakou menší tašku. Muž také silně zapáchal kouřem a hovořil česky.

Kriminalisté řeší případ loupeže v autobusu MHD ze dne 10. května ráno v 6.45 hodin na lince 193 mezi zastávkami Zelené domky a U Tří svatých na Vídeňské ulici v Praze 4. Agresor vyžadoval po cestujících mobilní telefon, ale všichni ho odmítli. Pak řekl těhotné ženě, že chce její telefon, aby si mohl zavolat mamince. Po odmítnutí ji chytil za vlasy a pěstí ji začal bít zezadu do hlavy. Ženě se podařilo muži vysmeknout a utéci k řidiči. Ten otevřel dveře a nechal ji vystoupit. Poškozená pak přepadení oznámila. 

"Zarážející na případu je také to, že i když v autobusu cestovalo několik lidí, ženě nikdo nepomohl a ani nezavolal na tísňovou linku. Přitom podle poškozené přepadení lidé sledovali a nikdo se jí nezastal," komentuje děsivou událost mluvčí policie Jan Daněk.

Případ prošetřují kriminalisté kvůli spáchání trestného činu loupeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Svědci se mají přihlásit na linku 158.