Déšť, chladno, sníh - až do poloviny června

Sluníčko se objeví jen občas
 

Počasí příliš lákavě nevypadá, minimálně do poloviny června se neohřejeme, teploty budou v druhé polovině května a na začátku června průměrné, až podprůměrné.  

V následujících dnech a týdnech se rozhodně neohřejeme. Teploty vystoupají maximálně ke dvaceti stupňům, a to jen někdy nebo náhodou. Dokonce i zaprší, ačkoli srážky očekáváme spíše průměrné k danému období. A co nejbližší dny?

Tento týden se ponese v duchu zatažené oblohy a zaprší. V pondělí očekáváme polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami, zejména potom na horách. V polohách nad 700 metrů mohou být smíšené nebo sněhové. Ojediněle se objeví i bouřky. Přes den naměříme 10 až 14 stupňů, v noci potom teplota spadne mezi 5 až 1.

Ačkoli počasí nám nepřeje, můžeme vidět v našich parcích a zahradách různé krásné květy. Fotogalerie: Známé květy mohou i léčit

Další dny nás čeká proměnlivá oblačnost a během dne i přeháňky. Rtuť teploměru se dostane maximálně k patnácti, v noci spadne až k jednomu stupni. A podobné to bude až do pátku, jen s tím rozdílem, že každý den bude o stupeň tepleji, a tak se v pátek dočkáme až devatenácti.

Víkend nebude moc hezký. V sobotu to zatím vypadá na zataženou oblohu s deštěm, v neděli už polojasno a teploty by měly dosáhnout na dvacítku.