Policie je bezradná, drogy za volantem letí stále víc

Řidiči pod vlivem jsou hrozbou nejen pro sebe
 

Problém zdrogovaných řidičů je, zdá se, stále větší. Naposledy se o tom přesvědčili policisté na Kladensku, kteří během krátké doby zadrželi hned čtyři šoféry pod vlivem návykových látek. Alkohol je starým známým, stále častějším fenoménem jsou však právě drogy.   

Jakoby si tito lidé vůbec neuvědomovali, co všechno mohou způsobit. Nehoda, při níž se pomačká pár plechů, je přitom tím nejmenším. "Jde jim o život. Ale hlavně všem účastníkům silničního provozu. Přitom policie na tento nešvar neustále upozorňuje," kroutí hlavou policejní mluvčí Jana Šteinerová. Poslední případy mluví jasně a naznačují, že problém už dávno není jen o několika málo šílených jedincích, ale stává se mnohem mohutnějším. 

Prvním hříšníkem, kterého policisté z územního odboru Kladno zastavili, byl pětadvacetiletý muž z okresu Chomutov. Zkouška na přítomnost drog prokázala, že má v sobě látky Cannabis a Ampheamin/Metamphetamin. Dalším "veselým" byl sedmadvacetiletý řidič, u kterého bylo pomocí testru zjištěno, že se posilnil něčím, co obsahuje Amfetamin.

Jen o chvíli později policisté načapali muže, který měl v krvi Cannabis a Amphetamin. No a vše zakončil dvacetiletý hříšník, který si před usednutím za volant taktéž dodal kuráž marihuanou. Celkem odstrašující výsledek. Je malý zázrak, že se nestala tragédie a všichni zmínění jsou podezřelí "jen" z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopadnout to totiž mohlo mnohem hůř. 

O tom, že zfetovaní řidiči se stávají postrachem silnic, jsme psali už několikrát. Se stejným problémem jako policisté na Kladensku se potýkají například i jejich kolegové na Dobříšku. Žádný zaručený recept, jak problému čelit, asi zatím neexistuje. Bohužel...

Klíčová slova: