Pražská integrovaná doprava se rozšíří na okolí Milovic a Lysé nad Labem

Na integrovanou dopravu si cestující stěžují
 

Na jednu jízdenku budou moci cestovat obyvatelé Milovic, Lysé nad Labem a Benátek nad Jizerou. Pražská integrovaná doprava se rozšíří na začátku prázdnin.

Od soboty 2. července se rozšíří Pražská integrovaná doprava do okolí Milovic, Lysé nad Labem a Benátek nad Jizerou. Cestovat tak budou moci na jeden jízdní doklad. Vzniknou tři nové autobusové linky PID (431, 434, 436) a jedna stávající (432) bude významně rozšířena.

Nově zaintegrované autobusové linky umožní cestovat za jednotný Tarif PID cestujícím do dalších obcí. Nově budou autobusovými linkami PID v této oblasti obslouženy Benátky nad Jizerou, Jiřice, Předměřice nad Jizerou, Stará Lysá, Straky, Zbožíčko a také části obcí Kochánky a Kostomlaty nad Labem. Výrazně se rozšíří provoz integrovaných linek PID i v Lysé nad Labem a Milovicích, kde již integrované spoje částečně fungují.

Vedení kraje očekává od rozšíření dopravy zlepšení obslužnosti a zvýšení tržeb.

Na celých devět dnů se uzavře metro C. Zjistili jsme pro vás více informací.

Cestovat bude možné kombinováním vlaků a autobusů

Samozřejmostí integrace je možnost kombinace autobusů a vlaků. Na jeden jízdní doklad bude tedy možné cestovat i v návazných osobních a spěšných vlacích včetně vybraných rychlíků. V této oblasti se to týká linek S2, S9 a S20 do Prahy a také linek S32 a R32 ve směru Všetaty a Mělník.

Kudy nové linky povedou?

431 Lysá nad Labem, žel. st. / Lysá nad Labem, škola – Lysá nad Labem, Byšičky / Stará Lysá – Stará Lysá, Čihadla – Předměřice nad Jizerou, u kostela – Kochánky, Okrouhlík – Benátky nad Jizerou, aut. st. (v provozu pouze v pracovní dny cca do 19:00, do zastávek Lysá n. L., škola; Lysá n. L., Ke Karlovu; Lysá n. L., Byšičky a Lysá n. L., Dvorce zajíždějí pouze vybrané spoje)

434 Lysá nad Labem, žel. st. – Milovice, Benátecká Vrutice – Jiřice – Benátky nad Jizerou, aut. st. (v provozu pouze v pracovní dny cca do 19:00)

436 Milovice, Tyršova – Milovice, žel. st. – Milovice, škola – Milovice, Boží Dar (v provozu pouze v pracovní dny cca do 19:00, do zastávky Milovice, škola zajíždějí pouze vybrané spoje)

Doprava do Brnek a Holosmetek získala novou tvář.

Rozšíření provozu stávajících linek: 432 Linka je prodloužena do trasy Lysá nad Labem, žel. st. – Milovice, Benátecká Vrutice – Milovice, Park Mirakulum – Milovice, žel. st. – Milovice, Balonka – Zbožíčko – Straky a je výrazně rozšířen provoz. V úsecích Lysá n. L., žel. st. – Milovice, Park Mirakulum a Milovice, žel. st. – Straky jede pouze část spojů, v úseku Milovice, Balonka – Straky jede pouze v pracovní dny.

V Milovicích navážou autobusy na vlakovou linku S20 od Prahy a v Lysé nad Labem bude možný přestup na vlakové linky S2, S9 a S20 do Prahy a také linky S32 a R32 ve směru Všetaty a Mělník.

Nové linky 431, 434, 436 a také rozšířená linka 432 se budou pohybovat v rozmezí tarifních pásem 3, 4 a 5. I na těchto linkách budou kromě papírových jízdenek pro jednotlivou jízdu PID platit také předplatní časové kupony v měsíční nebo čtvrtletní podobě. Samozřejmostí bude i možnost využít na jednu jízdenku PID více dopravních prostředků nebo třeba kombinovat autobus s vlakem (v rámci časové a pásmové platnosti jízdenky).