Z příbramské věznice utekl vězeň, může být ozbrojen

Policie prosí o pomoc veřejnost, poznáte ho?
 

Asi nejslavnějším vězněm na útěku byl u nás Jiří Kajínek, který se z nápravného zařízení dostal hned dvakrát. Čas od času má více či méně úspěšné následovníky. Jedním z nich je čtyřiatřicetiletý muž, který včera zdrhnul z příbramské věznice. 

Zatím není jasné, jak se na svobodu dostal. V každém případě už teď může být prakticky kdekoli na území České republiky. Hledaný muž je vysoký asi 178 – 180 centimetrů, hubené postavy, má hnědočerné rovné vlasy a hnědé oči. Po celém těle má tetování, jako jsou nápisy, symboly, číslice a různé "obrázky". V době útěku měl na sobě bílé tričko a krátké červené kostkované kalhoty.

Policie eviduje i notorické útěkáře, kteří se z různých zařízení snaží dostat prakticky denně.

Policie sice prosí veřejnost o pomoc při pátrání, zároveň však varuje, aby se ho nikdo nepokoušel zadržet vlastními silami. "Je vážné podezření, že muž je nelegálně ozbrojen a má k dispozici větší počet nábojů. Pokud by ho tedy někdo poznal, prosíme o zavolání na linku 158," popsala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Policie bohužel nemá tušení, kde by se mohl vězeň pohybovat. Dá se však předpokládat, že se bude vyhýbat rušným místům s koncentrací většího počtu lidí. Útěky nebezpečných jedinců jsou přitom celkem běžné. Tenhle chlápek chtěl vraždit a nedávno vzal roha z bohnické psychiatrické léčebny.