Vyhýbal se autu a o zrezlou trubku si roztrhnul ruku

Nebyl to hezký pohled
 

Tohle vážně nebyl hezký pohled. Bohužel ani když uděláte v podstatě všechno správně, nemusí to znamenat, že máte vyhráno. Právě naopak. Vyprávět by o tom mohl cyklista, který nakonec může být rád, že v Černošicích nepřišel o ruku nebo minimálně o nějaký ten prst.

K podobným případům záchranáři z řevnického Trans Hospitalu nevyjíždějí zase až tak často. Vlastně k němu často nevyjíždějí žádné záchranné složky. Jde totiž svým způsobem o kuriozitu, která však mohla mít tragické následky. 

Starší muž se chtěl na úzké cestě vyhnout protijedoucímu autu, a tak zastavil na krajnici s tím, že počká, až vůz projede, a pak bude pokračovat po svém. Jenomže měl velkou smůlu. Z kola sesednul do vysoké trávy a nevšiml si kusu zrezivělé trubky, která se tam skrývala. Způsobil si tak velkou tržnou ránu ruky s tepenným krvácením.

Víte, že i cyklisté mají vlastní seznamku? Přesvědčte se!

Po příjezdu se lékařům nenaskytl zrovna příjemný pohled. Všude byla krev a muž logicky trpěl bolestí. Naštěstí se zranění neukázalo jako úplně vážné a muž byl po ošetření transportován do nemocnice v Motole. Možná, že kdyby jel chlápek po cyklostezce, mohlo být vše jinak. Na druhou stranu, ani tam občas není úplně bezpečno.