Hrál si na letadlo? Neuvěříte, jak rychle se řítil poslíček s pizzou na padesátce

 

Bylo to velké, bylo to plánované a dopadlo to...asi podle předpokladů. Velká akce pražských policistů ukázala, že mnozí řidiči si pletou silnici se závodní dráhou. Rekordmanem je v tomto ohledu poslíček s pizzou, který si zřejmě hrál na proudový tryskáč. 

Před začátkem prázdnin policisté avizovali, že si posvítí zejména na piráty silnic. Jak slíbili, tak už také průběžně činí. První dvě takové akce se odehrály na konci tohoto týdne. Z výsledkem, který se asi dal očekávat. Nejčastějším prohřeškem se totiž stalo překročení povolené rychlosti. 

Účelem kontrol je mimo jiné preventivně působit na řidiče, kteří na prázdných silnicích mnohdy zapomínají dodržovat předepsané rychlosti. Nehody zapříčiněné tímto faktorem přitom patří mezi ty, které mívají nejtragičtější následky.

Za tento přestupek bylo uděleno sedmdesát blokových pokut v celkové výši téměř sedmdesát tisíc korun. "Dalších pětadvacet řidičů policisté za stejný delikt oznámili k dořešení příslušnému správnímu orgánu, neboť překročili rychlost tak výrazně, že je nebylo možné vyřešit na místě v blokovém řízení," potvrdila policejní mluvčí Iveta Martínková.  

Kromě dodržování rychlosti se ale policisté zaměřili i na kontrolu dalších povinností, které řidičům vyplývají ze zákona. Při kontrolách odhalili mimo jiné i dva řidiče pod vlivem alkoholu. Jeden z těchto nezodpovědných řidičů nadýchal bezmála jeden a půl promile alkoholu v dechu a čelí tak podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Také tento řidič předvedl kousek, který není úplně běžný. Sám sebe odpálil do vzduchu. 

To ale nebylo nic proti poslíčkovi s pizzou, který si buď absolutně neváží života, nebo si hrál na nějaký jiný dopravní prostředek. V úvahu připadá letadlo. Toho policisté zastavili v ulici 5. května těsně poté, co mu naměřili rychlost téměř sto šedesát kilometrů za hodinu. Jen tak mimochodem, bylo to na padesátce. Výkon, za který by se nemuseli stydět ani jezdci závodních strojů. I tohle je "umělec". V krvi 3,5 promile a honička po Praze.