Zdrogovaný muž skočil za volant, výměna nepomohla

Policisté se nestačili divit
 

Policisté ze Smíchova měli zajímavou noc. Ze své služby jsou zvyklí na spoustu podivných věcí, ale tohle předčilo i jejich očekávání. Když si krátce po půlnoci všimli bílé dodávky jedoucí po Radlické ulici, ani oni sami netušili, co je čeká. 

Na vozidle jim od záčátku bylo něco podezřelého. Nejen, že auto bylo v poměrně špatném technickém stavu, ale hlavně si všimli, že řidič se za jízdy vyměnil se spolujezdcem. Proto se policisté rozhodli, že dodávku zastaví. "U muže, který seděl za volantem, provedli orientační test na přítomnost drog v těle, který byl pozitivní na pervitin," popsala situaci mluvčí policie Iveta Martínková.  

Řidiči pod vlivem nejrůznějších látek se s policisty rádi honí. Toto je jeden z příkladů...

Následně zjistili i příčinu, proč se spolujezdec s řidičem za jízdy vyměnil. Původní řidič má totiž tři platné zákazy řízení a na místě se navíc odmítl podrobit testu na drogy. Policisté proto oba řidiče zadrželi a převezli na policejní služebnu. Původní řidič je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Tento muž běhal nahý po pražských Stodůlkách. Proč? To nevěděl ani on sám.

Navíc odmítl test na drogy a zřejmě ho tak čeká další, v pořadí již čtvrtý zákaz řízení. "Spolujezdec, který se s řidičem vyměnil, je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok," dodala Martínková. Co se týče kriminální minulosti, není ani jeden z řidičů nezkušený začátečník.

Spolujezdec, který se s řidičem měnil, má na svém kontě již šest záznamů. Původní řidič jich má dokonce osmnáct. Slušná partička, jen co je pravda. Někdy to dokonce dojde až tak daleko, že řidiče zastaví až varovný výstřel.