Šarlotka málem zemřela, veterinář do ní pumpoval prášky

Fenka už je naštěstí v pořádku
 

Nebyl jí ještě ani rok, když ji senioři, kteří ji dostali jako dárek, přestali zvládat. Šarlotka byla v roce absolutně nevychovaná, dokonce své pány pokousala. Šarlotka proto dostávala prášky na uklidnění, kvůli kterým však málem došlo na nejhorší.

Bohužel se nikdo příliš nestaral o to, co fence doopravdy je. Naštěstí se starší pár rozhodl navštívit jinou veterinu. Tam jim paní doktorka doporučila, aby Šarlotku přivedli do útulku Voříškov. "Dorazili včas a fenečce jsme pomohli. Zájemci se o ni pak doslova poprali, ale věřím, že jsme vybrali ty nejlepší," usmívala se jedna z provozovatelek útulku.

Hlavní poučení zní: Když pořizujete rodičům psa, tak nevybírejte podle vzhledu, ale dbějte spíš na jeho temperamen a chování. Ideální je starší zvíře z útulku. 

Její agresivita byla jako mávnutím kouzelného proutku pryč. Stačila však láska, trošku pevnější ruka a samozřejmě výcvik. Začátky byly sice krušné, ale postupně se všechno zvládlo. Po prázdninách teď Šarlotku čekají zkoušky základní poslušnosti. "Zvládá už běhat po loukách. A jelikož je rozený tahač, začali jsme běhat canicross a je v ní velký potenciál," nemohou si ji noví páníčci vynachválit. 

 

Ve Voříškově zachraňují zvířecí životy prakticky denně díky velké obětavosti. 

Fenka je dnes zdravá jako řípa přesto, že ještě před pár měsíci někteří rádoby znalci tvrdili, že v podstatě nemá šanci. Kdyby bylo na původním veterináři, nejspíš už by teď byla dávno po smrti. Docela smutné. Na druhou stranu je to vlastně stejné jako s lidskými doktory. Někdy taky jen nechápavě kroutíte hlavou nad tím, jaké blbosti jsou schopni vypustit z úst.