Jaké novinky chystá botanická?

Letecký pohled na současný stav areálu Sever Botanické zahrady Praha. Vstupní objekt je plánován v pravé dolní části snímku.
 

Botanická zahrada v pražské Troji připravuje pro své návštěvníky spoustu novinek. Třeba pěstební zázemí u skleníku Fata Morgana, všechno by to mělo vyjít na 100 milionů!

V areálu Západ byl už v roce 2004 vybudován tropický skleník Fara Morgana a první etapa pěstebního zázemí s garážemi, skladovými a kancelářskými místnostmi, které v současné době slouží jako ředitelství a administrativní budova. Nyní se chystá  stavba vstupního objektu, který bude obsluhovat především návštěvníky přicházející ve směru od severního výstupu ZOO Praha. Další novinkou je restaurace a zahradní úpravy včetně sítě cest, zajišťující důstojný přístup ke skleníku Fata Morgana.

V nedaleké zoo se bude pro změnu o víkendu slavit. Stavte se v ZOO, bude se slavit!

„Rozvoj Botanické zahrady určitě podpořím. Jedná se o krásný areál s  nádhernými výhledy na Prahu. Pokud obyvatelé hledají místo k odpočinku, mohu Botanickou zahradu vřele doporučit,“ uvedla náměstkyně primátorky Krnáčové Eva Kislingerová. Botanická zahrada by dále měla dostat nový vstup ze severní části. Ten má přispět především k odlehčení dopravy na území městské části Praha - Troja, která je velmi zatěžována návštěvníky ZOO Praha, Botanické zahrady Praha, Trojského zámku a dalších míst.

„Vybudování severního vstupu umožní snadné dopravní spojení ze stanice metra C Kobylisy. Součástí vstupního objektu by měly být pokladny, návštěvnické centrum s přednáškovým sálem, subtropický skleník, ředitelství, odborná knihovna se studovnou, herbář sbírkových rostlin, prodejna suvenýrů a pěstebních přebytků a restaurace,“ upřesnila Kislingerová. Botanická zahrada chce, aby právě tento projekt byl připraven do konce příštího roku. Očekávané náklady odhaduje na 250 milionů.