Chamonix, ráj sportovců i lenochů

Zobrazit fotogalerii (9)
 

Francouzské městečko Chamonix najdete na úpatí nejvyšší evropské hory Mont Blanc. Co všechno se tady dá podniknout?

V zimě jde o jedno z nejžádanějších lyžařských středisek. Ubytování tady seženete v ceně již od 7 euro na noc. Ale co v létě? V létě můžete vyjet lanovkou až na nejvyšší horu Evropy Mont Blanc!

Městečko láká i zajímavou architekturou. Nehledejte tady sakrální stavby, ty zde nejsou. Má pouze starobylý kostelík. Nicméně zdejší domečky jsou velmi zajímavé. Ulice a náměstí tady udržují nádherně upravené, všudypřítomné jsou i květinové dekorace.

Už jste byli na hoře Mont Blanc? Ne? Pojďte se na ni s námi podívat! Foto: Nejvyšší hora Evropy, to je Mont Blanc!

Jako kdyby se tady zastavil čas. Na hlavní třídě je nepřeberné množství restaurací, které přímo svádí k posezení. Najíte se dobře a za rozumné peníze. My jsme vyzkoušeli těstoviny s krevetami za necelých 10 euro. V této restauraci uměli saláty již od šesti euro.

Ceny v okolních krámcích se pohybovaly na stejné úrovni jako v Čechách. Cukrárny lákají převážně na pestrobarevné makronky nebo ovocné tartaletky. Scenérie starého městečka, které se snoubí s moderní architekturou a v pozadí má úžasné alpské ledovce, je opravdu jedinečná a neopakovatelná!

V letních měsících můžete nejen podniknout dobrodružnou výpravu na Mont Blanc. Jsou zde další možnosti, například takzvaná zubačka, která vás vyveze do dalších krásných horských soutěsek. Chamonix je navíc rájem pro lidi, kteří vyznávají skydiving! 

Klíčová slova: