Podvedl víc než 200 lidí, zboží koupené na internetu jim nikdy neposlal

Zajímavý způsob výdělku, past už naštěstí sklapla
 

Vynalézavost některých jedinců je úžasná. Bohužel ji však nesměřují na správné věci. Čtyřiadvacetiletý podvodník z Kladna si na internetu mohl vydělat pořádný balík, kdyby však nesklapla policejní past. Pravdou také je, že na tento druh „přivýdělku“ přišel vlastně náhodou.

Dokonce i internetově průměrně zdatným jedincům je jasné, že v tomto virtuálním světě je možné prakticky všechno. Proto je třeba dávat pozor, tím spíš, když tam utrácíte peníze. Toho využil vykutálený podvodníček z Kladna, který na internetu prodával zboží. To si nechal zaplatit, zákazník ho však nikdy neobdržel. 

Na internetu nemusíte jen podvádět, ale také třeba najít pravou lásku.

Chlapíkova činnost přitom začala nevinně. "Začal rozprodávat věci ze svého bývalého bydliště. Při stěhování se mu však nějaké věci ztratily a kupujícím je proto nemohl zaslat. Peníze za zboží nevrátil a vlastně se nic nedělo. To mu vnuklo myšlenku, že by se takto dalo i vydělávat, potvrdila policejní mluvčí Michaela Nováková.

Problémem virtuálního světa je i kyberšikana, čísla stále rostou.

Začal tedy na různých serverech nabízet věci k prodeji. Jednalo se o elektroniku, šperky, mobilní telefony i předměty běžné spotřeby. Zákazníkům vystavoval fiktivní faktury, které byly velice propracované a přesvědčivé. "Po uhrazení finanční hotovosti však zboží nikdy nezaslal. Vystupoval pod smyšlenými jmény, zejména ženskými," dodala Nováková.

Skoro každé dítě má dnes profil na Facebooku, ale není to vždycky dobře.

S poškozenými komunikoval výhradně po mailech a často měnil svojí identitu. Policisté případ rozkrývali postupně a i když už lumpíka chytili, dá se předpokládat, že počet okradených lidí není konečný. "Během výslechu nic nezapíral. Naopak, dalo by se říct, že se svým jednáním ještě chlubil."