Hořela střecha rodinného domu

Zachráněný papoušek
Zobrazit fotogalerii (4)
 

K požáru rodinného domu vyjeli hasiči v Praze 5. Z domu vyvedli tři členy rodiny, zachránili i jejich papouška. Škoda se odhaduje na 900 tisíc korun.

Požár, který se rozšířil z druhého patra, nakonec pohltil střechu rodinného domu. Příčinou požáru byla nedbalost při práci s rozbruskou a autogenem. Jeden člen rodinny musel být ošetřen, protože se nadýchal kouře. I přes škody, které se odhadují na  900 tisíc korun, je rodina ráda, že se podařilo zachránit jejich papouška. 

Hasiči z Radotína, Smíchova, Krče a Petřin bojovali se skrytým ohněm a plameny na střeše do půl dvanácté, než se podařilo dostat oheň zcela pod kontrolu. Z hořícího domu vyvedli tři členy rodiny a zachránili i jejich papouška. Oheň hasili dvěma proudy vody, jedním ze země a druhým ze žebříku na střeše. Požár, který se z druhého patra rozšířil až ke střeše, byl skrytý ve stěnách domu. Proto musela být k hašení využita termokamera.

Na pomoc vyjeli i dobrovolní hasiči z Velké Chuchle a Lochkova kvůli dodávce další vody. Jeden člen rodiny se nadýchal kouře tak, že musel být ošetřen přivolanou záchrankou. Majitel domu stihl ze svého domu včas vynést cenné věci. Pomáhala mu při tom i policie. 

Příčinou požáru byla nedbalost pracovníků při řezání starého topenářského potrubí rozbruskou a autogenem. Celková škoda se odhaduje na 900 tisíc korun.