Dodávka přeletěla na dálnici svodidla, skončila v protisměru

 

Dodávka havarovala na dálnici R 10 z Prahy na Mladou Boleslav, auto přeletělo svodidla. Výsledkem jsou tři zranění, řidič musel být dokonce transportován letecky do střešovické nemocnice.

 

Ze zatím neznámých důvodů havarovala dodávka na silnici ve směru z Prahy do Mladé Boleslavi. Autonehoda se stala kolem 11:30 na 25,5 kilometru silnice, mezi exity Tuřice a Benátky nad Jizerou.

"První informací, která se k nám dostala, bylo, že řidič je zaklíněný v autě, proto jsme vypravili na místo vrtulník, který řidiče převezl do Ústřední vojenské nemocnice s podezřením na zranění hrudní páteře," komentuje tisková mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová​. "Jeden člen posádky byl s tržným zraněním na rukou převezen do nemocnice v Mladé Boleslavi. Druhý tam byl převezen jen na pozorování," shrnuje Effenbergerová.

"Dodávka přeletěla svodila a dostala se do protisměru, proto byly v první chvíli uzavřeny oba směry silnice. Na silnici přistál vrtulník a odvezl těžce zraněného řidiče. Následně jsme otevřeli směr silnice na Prahu a o další půlhodinu později se nám podařilo odklidit vrak dodávky. Silnice je teď průjezdná v obou směrech," dodává Jaroslav Gabriel, mluvčí hasičů.

Motorkář se srazil s dodávkou
Vrtulník zasahoval také včera po sedmé hodině ranní na Říčansku v obci Stuhařov, vážná nehoda dodávky a motocyklu si vyžádala těžké zranění motorkáře. Ten zůstal uvězněný mezi plotem a motorkou. Na místo dojeli nedříve hasiči, kteří poskytli motorkáři první pomoc. Následně transportovali zraněného až k vrtulníku, který přistál na nedalekém fotbalovém hřišti. Hasiči pomohli i při nakládání zraněného na palubu vrtulníku, kde jej převzala do péče záchranná služba.

Rozbitá motorka
Zobrazit fotogalerii (5)