Požár hotelu Bouchalka napáchal škody za 5 milionů korun

Kolikrát ještě skládku budou muset hasit?
 

V Újezdu na Berounsku zasahovali hasiči u požáru domu, na půdě bylo uskladněno seno. Nebezpečí spočívalo především v tom, že tam byly uskladněné i oleje. 

Nonstop otevřený hotel Bouchalka láká své hosty do brdských lesů a Křivoklátské vrchoviny.​ Romantickou atmosféru narušil požár budovy, která patří k hotelu.

Plameny zachvátily budovu v plném rozsahu a ta vyhořela do základů. Hasiči byli na místě rychle, nicméně požár se rozhořel tolik, že nebylo možné jej dostat rychle pod kontrolu. "Hasili jsme se čtrnácti cisternami a museli jsme u nedalekého rybníka zřídit čerpací stanoviště," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. Pořár hořel víc než tři hodiny, naštěstí se obešel bez obětí. Hosté hotelu nebyli v nebezpečí.

"Zasažena byla budova se senem i nafukovací hala," popsal situaci Ladislav Holomčík. Hasiči vyklízeli i půdní prostor, který byl plný sena. Kdyby seno chytilo, požár by pravděpodobně trval ještě déle. Kolem desáté hodiny večerní byl požár uhašen. Příčina požáru je zatím pořád v šetření a celková škoda se vyšplhala až na 5 milionů korun.