TIPY NA VÍKEND: ​Užijete si koloběhání, koncerty i plavbu za pokladem

Čeká na vás velké množství festivalů. Stihnete všechny?
 

Víkendových akcí je tento týden tolik, že nebudete vědět, co si vybrat. Obzvláště v sobotu nemáte nejmenší šanci stihnout všechno, i když by to rozhodně stálo za to! Vybírejte podle svého rozpoložení, relaxujte, vzdělávejte se, sportujte, ale hlavně si to všechno pořádně užijte.

V sobotu máte na výběr z široké palety akcí. Největší akcí soboty se stává YOU FEST, kde si užijete hudbu i své oblíbené youtubery. Čeká vás relax&beauty zone, chlapský koutek i doplňkový program pro ty nejmenší​.

 

Raději kolo, běh, či koloběžku?

 V Líbeznicích můžete jet Líbeznický koloběh, který spojuje koloběžky, běhání i jízdu na kole. Pokud by se vám za sportem nechtělo do Líbeznic, můžete zajet na Bystřickou šlápotu v Bystřici, kde si vyberete, jestli zvládnete 5 kilometrů, zvolíte zlatou střední cestu s 15 kilometry, nebo máte odvahu na 25 kilometrů. Startovné je 30 korun. S dětmi si užijte plavbu na ostrov pokladů v divadelním podání ve Velkých Přílepech. Pokud ze všeho toho pohybu a kultury dostáváte hlad, neváhejte a jděte na Klobásofest ve Velkých Popovicích. Užijete si tam kuchařskou show i prohlídku pivovaru. Pokud se rádi dozvíte něco nového a témata jako zahrada, bio a jídlo vám nejsou cizí, ve Vraném nad Vltavou se chystají se Starou školou workshopy a večerní promítání a koncert. Možná byste se rádi naladili na podzimní notu, to se vám povede v Roztokách na koncertě Filharmonického komorního koncertu.

Víkend naštěstí nekončí sobotou a vy si můžete užívat ještě velkolepé setkání šermířů v Nižboru, kde po bitvě a obřadu za mrtvé následuje ještě koncert a ohňostroj. Samozřejmě, pokud je na vás exkurze do středověku příliš drsná, můžete si užít v Pražské zoo hudební procházku. Když dostanete tvořivou náladu, ve Vraném nad Vltavou si vyrobíte podzimní věnec. Pokud jste fanouškem bruslení a adrenalinové sporty vám nejsou cizí, doporučujeme zajet do Kralup nad Vltavou na CILA CUP 2016 a na Mistrovství ČR v inline slalomu.

 

Klíčová slova: