Filmové štáby natáčí divoké koně a pratury v Milovicích už bez problému

Vyhlídková věž umožní pohodlný výhled na divoké koně a pratury
 

Divocí koně a pratuři jsou velkým lákadlem pro turisty, kteří navštíví Milovice. Dvě nové vyhlídkové věže umožní ještě snadnější přístup k těmto krásným zvířatům. A kam vyrazit potom?

Davy turistů dychtících po kráse divokých koní a praturů mají v Milovicích novou atrakci. Bude se jim líbit?

Zvířata byla převezena do Milovic už před dvěma roky. Zájem o ně však neklesá, naopak! Vyhlídkové věže, které byly postaveny díky organizaci Česká krajina, přilákají další turisty. Stavba vyhlídky byla financována z dotace půl milionu korun od Středočeského kraje.

"Po vyvýšené plošině volali návštěvníci i filmové štáby. Na rovině, kde se pastva nachází, stačí jen keř nebo stromy, aby zvířata zmizela z dohledu," vysvětlil Dalibor Dostál z České krajiny.

"Dvě věže se začaly stavět 13. 9. a do 14 dnů by měly být hotové," konstatuje Nikola Krásná za odbor kultury a sociálních věcí v Miloticích. " Věže budou mít ideální velikost, asi do výšky koruny stromů, aby se návštěvníci dostali do co nejtěsnějšího kontaktu se zvířaty," popisuje Nikola Krásná. 

Pro milovníky přírody je to ideální tip na výlet, navíc potom můžete zajet do Benátek nad Jizerou, kde mají zubry. V případě, že budete chtít zažít trochu zábavy a adrenalinu s dětmi, určitě neváhejte a navštivte zábavní park Mirákulum přímo v Milovicích. Pro milovníky vojenské techniky je dobrou volbou Tankodrom nebo Skanzen historické vojenské techniky.

Klíčová slova: