Sebevrah skočil pod vlak ve Všenorech

Ilustrační foto. Sebevrah chtěl ukončit svůj život skokem pod kola vlaku
 

V pozdních hodinách ve středu 20. 9. skočil pod kola vlaku sebevrah ve Všenorech. Srážku s vlakem přežil a byl letecky dopraven do Nemocnice Motol.

Sebevražda je tou nejsmutnější možností, jak vyřešit otázky našeho života. Zabít se skokem pod vlak chtěl nešťastný muž ve Všenorech.

"Vyloučili jsme cizí zavinění, šlo o sebevraha," uvedla do případu mluvčí policie Jana Dětská.

Muž skočil pod kola vlaku ve Všenorech v odlehlejší části tratě. "Nevím, jestli to bylo tím, že vlak brzdil, ale muž náraz přežil," konstatuje Jana Dětská.

Tisková mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová potvrdila: "Muže jsme letecky transportovali do Motola. Utrpěl vážné poranění hlavy, je v bezvědomí a připojen na plicní ventilaci."

Muže srazil rychlík Českých drah ve 21:30 na trase z Prahy přes Radotín a Dobřichovice směrem na Beroun. "Zatím vyšetřujeme brzdnou dráhu, ale blíže se vyjádřit nemůžeme," konstatovala Monika Bezuchová za ČD. "Cestujícím z vlaku, který muže srazil, jsme zajistili přestup na vlak EC. Ostatní vlaky nabíraly až hodinových zpoždění. "Za hasiče mohu jen potvrdit, že jsme na místě zasahovali a pomáhali jsme vystoupit a nastoupit 96 cestujícím z vlaku do přistaveného evakuačního vlaku," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů Petr Svoboda.