Státní svátek ve znamení nepozorných řidičů

Ilustrační obrázek
 

Hned tři dopravní nehody museli ve sváteční den, ve večerních hodinách, řešit středočeští policisté. Bouralo se na D10, v Novém Strašecí a v obci Klučov.
 

Svátky na silnicích bývají nezbečné. Často za volant usedají takzvaní "sváteční řidiči", kteří běžně moc nejezdí. Navíc lidé vyráží na výlety a prodloužené víkendy. Pěkného počasí se rozhodli využít ve velkém i motorkáři. Policie vyjížděla zejména v pozdních odpoledních hodinách k několika nehodám, naštěstí v žádné z autonehod nepřišel nikdo o život.

V 18:40 se u obce Klučov v okrese Kolín srazila motorka s autobusem. "Motorkář se lekl protijedoucího autobusu a začal brzdit," vysvětluje mluvčí policie Michaela Richterová."Tím se dostal do smyku a do autobusu narazil," dodává tisková mluvčí. "Na místě je v současnosti záchranka, zraněný je motorkář," popisuje detaily zásahu Michaela Richterová. 

Autonehoda se stala také v Novém Strašecí v okrese Rakovník. Na D3 zhruba na 33. kilometru směrem na Karlovy Vary do sebe narazila dvě auta. Řidiči i posádka měli štěstí a zásah záchranné služby nebyl v tomto případě nutný. Policisté tam zasahovali v 18:20. "Nehoda se stala tak, že řidič naboural před ním jedoucí vozidlo, protože usnul. Vzbudil ho až náraz," vysvětlila Michaela Richterová.

Nehoda, která naštěstí neměla žádné závažné následky, se stala v 17:30 na dálnici D10. Tam do sebe narazily Opel a Škoda Felicia. Stalo se tak na výjezdu na Mělník. Oba řidiči vyvázli bez zranění a nehodu odnesly jen plechy.

 

Klíčová slova: