České ryby, zdravé a čerstvé? Leda na výlovu rybníka

Výlov rybníka, tuny ryb putují na váš talíř.
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Konečně nastal čas na výlov rybníka. Kam zajet a na čem si pochutnat? Mnohé to překvapí, ale Praha je rybníkářská metropole. Rozhodně si užijete skvělou atmosféru a pochutnáte si na čerstvých rybách.

Nejlevnější a nejlepší rybky seženete na výlovu rybníka. Jedině tak máte jistotu. V Praze se vyloví klánovický Placinský rybník, tím to však zdaleka nekončí.

Přichází na řadu výlovy produkčních rybníků a to znamená tuny a tuny českých ryb za příznivé ceny. Největší Počernický rybník je už vylovený, ale pořád je ještě spousta rybníků, které na výlov teprve čekají. "Lovíme hlavně kapry, ale také štiky, sumce nebo cejny,“ vysvětlil Dušan Hýbner předseda středočeského svazu rybářů.
 

Kde a kdy se výlovy chystají?

Rybníky vydají své poklady!

 

Série výlovů odstartovala Dolnomlýnským rybníkem v Kunraticích již na začátku října a pokračuje až do poloviny listopadu,“ prozradila Petra Fišerová ze společnosti Lesy hl. m. Prahy. Ročně v hlavním městě vyloví rybáři okolo 150 tun ryb, především kapry.

Ceny se pohybují kolem 70 korun za kilo kapra, 80 korun dáte za amura, pokud jde o dravé ryby, tak za candáta dáte 300 až 360 korun, za štiku pak od 170 do 220 korun.

Povinná výbava na výlov? Ideální příležitost, kam si obout gumáky a být v nich šik, je právě výlov rybníka. Protože si možná bude chtít pohladit rybu nebo si ji hodit do tašky, určitě se vyplatí mít kabát, na kterém se dají ohrnout rukávy. Možná si před výpravou na výlov projdete některé recepty, abyste věděli, kterou rybu upřednostníte.