Hlavní nádraží bude konečně průchozí

Hlavní nádraží bude možné projít podchodem. Do dvou let lidé nebudou muset přebíhat koleje.
 

Cesta z hlavního nádraží na Žižkov nebo Vinohrady už nebude trvat tak dlouho. Dokonce už si nebudete muset krátit cestu nebezpečně přes koleje. Postaví se totiž podchod.

Přebíhat koleje je krajně nebezpečné kdekoliv. Na pražském Hlavním nádraží je to skoro sebevražedná mise. Naštěstí se už brzy začne situace řešit.

Do dvou let se má začít stavět podchod, který propojí prostor odbavovací haly Hlavního nádraží směrem k obvodům městských částí Praha 2 a Praha 3. Spousta lidí si cestu mezi centrem a Žižkovem zkracuje nebezpečným přecházením kolejí v severní části nádraží a porušuje tak zákaz vstupu. Navíc nejde jen o porušování zákazu, ale i o opravdový hazard s životem. "Přes koleje si zde cestu zkracují převážně studenti. Porušují tak Zákon o drahách a vystavují se možné pokutě až 10 tisíc korun. Za posledních několik let zde naštěstí žádné úmrtí neevidujeme," poznamenal tiskový mluvčí SŽDC Marek Illiaš.

Prakticky by po realizaci podchodu mělo být možné vyjít z nádraží na Žižkově v Seifertově ulici, na Vinohradech by člověk měl vyjít na křižovatce ulic Španělské a Mánesovy. Cesta povede také do Vinohradské ulice.

Prodloužení podchodu má být řešeno tak, aby bylo možné v budoucnu rozšířit železniční stanice o ostrovní nástupiště v prostoru kolejí 32 a 34.