Řidička nabourala vlak a ujela, pak se vrátila. 69 cestujících evakuovali

Řidička nabourala vlak a ujela, po chvíli se vrátila zpět. Ilustrační obrázek
 

Na železničním přejezdu v Berouně řidička nabourala vlak, z místa však hned ujela. Hasiči evakuovali 69 cestujících a uzavřeli provoz. Řidička se vrátila zpět. V obci Lázně Toušeň se stala podobná nehoda v pondělí.

Obrovský šok musel potkat řidičku, která se na železničním přejezdu potkala s vlakem. Srážka auto nepoškodila natolik, aby bylo nepojízdné. Nejspíš v těžkém šoku řidička z místa ujela. 

V devět hodin 25. října se na železničním přejezdu v ulici Brožíkově srazil vlak s autem. V autě jela jen řidička, která byla v takovém šoku, že okamžitě ujela. Vlak samozřejmě zastavil a hasiči pomohli evakuovat 69 lidí z vlaku. Ve vlaku bylo i 41 dětí.

"Naštěstí se nikomu nic nestalo," potvrdil Ladislav Holomčík. Řidička se po 30 minutách vrátila zpět na místo nehody a přihlásila se k zodpovědnosti, což jistě chtělo mnoho odvahy. Provoz na trati je uzavřen a na místě ještě pořád zasahují hasiči i policie.

Velmi pomalá srážka v Toušeni

V pondělí  24. října policisté v Toušeni řešili podobný případ. Opět na železničním přejezdu v obci Lázně Toušeň se srazilo auto s velmi pomalu jedoucím vlakem. Jednašedesátiletý řidič Fordu Fusion si nevšiml vlaku. Přejezd nebyl chráněn závorami a řidič se špatně rozhlédl nebo respektive zastavil na místě, odkud neměl dostatečný rozhled. Ani řidič, ani patnáct cestujících neutrpělo zranění. "U řidiče i u strojvedoucího byl vyloučen alkohol dechovou zkouškou," vysvětlila tisková mluvčí policie Eva Kropáčová.