Úžasná multifunkční stavba je v provozu!

Nová multifunkční líbeznická tělocvična
 

Tahle skvělá dřevostavba vznikla v Líbeznicích. Stavte se zítra na den otevřených dveří, bude u toho i Bára Štěpánová a Antonín Panenka.

Investice za téměř 37 miliónů korun přinese obci potřebný prostor pro tělesnou výchovu žáků ve škole a zároveň zázemí pro další aktivity – od společenských večerů a plesů až po trvalé útočiště fotbalistů, skautů a stolních tenistů.

"Celý projekt mohla obec realizovat díky dotaci Ministerstva financí ČR právě na rozšiřování kapacity základních škol. Z rozpočtu samotné obce Líbeznice plynulo na výstavbu tělocvičny přes 12 miliónů korun," říká starosta Líbeznic Martin Kupka.

Autorem architektonického řešení je architekt Jan Hájek z Atelieru M1 architekti. „Snažili jsme se o to, aby budova co nejvíce odpovídala charakteru obce. Je to vlastně dřevák. Zasazení do terénu umožnilo zajistit bezbariérový přístup do obou podlaží. Objemem jde o velikou stavbu."

Samotné slavnostní otevření nového sportovního a kulturního centra Na Chrupavce se odehraje v sobotu 5. listopadu v 10 hodin. Následovat bude Den otevřených dveří a ve 13 hodin by měl do Líbeznic dorazit Antonín Panenka a také herečka Bára Štěpánová. Začne unikátní turnaj Líbeznice open – soutěž v malé kopané mezi líbeznickým týmem a sestavou poskládanou z uznávaných českých architektů. Slavnostní křest tělocvičny tak bude mít i zcela sportovní část. „Schopnosti některých hráčů z řad vedení obce slibují skutečně atraktivní až komediální zážitek,“ podotýká sebekriticky starosta obce.

Čím je budova Na Chrupavce unikátní?

Dřevostavba s konstrukcí z lepených vazníků o rozponu 17 m

Obklad z přírodního modřínu na vnější fasádě budovy

Akusticky řešené vnitřní prostory

Výtvarné řešení celé budovy s výraznou barevností – s barvami líbeznického znaku