Dostala ve vlaku pěstí, přišla o kabelku a domů musela jít bosky

Poznáte je?
 

Policie odtajnila otřesný případ z Odolené Vody. Pětadvacetiletá dívka jela vlakem z práce domů, když jí kradli kabelku, probudila se, a tak dostala pěstí do obličeje. Domů šla tři kilometry bosky! Poznáte pachatele?

Příšerný zážitek si odnesla mladá dívka z cesty vlakem z práce. Přišla o kabelku, platební kartu, peněženku, doklady a domů musela jít bosa.

"Při cestě vlakem poškozená usnula a v okamžiku, když ucítila, že jí někdo sahá na kabelku, kterou si položila na zem k noze, postavila se a tašku si chtěla k sobě přitáhnout zpět. V tu chvíli ji neznámý muž udeřil pěstí do obličeje a poté, co upadla, tašku odcizil," popsala začátek zločinu tisková mluvčí policie Eva Kropáčová. Po chvíli se dívka probrala a za okamžik vyběhla z vlaku na zastávce v Nových Ouholicích. Pachatele už neviděla, jenže když předtím nastoupila do vlaku, sundala si boty. Ty jí i s vlakem ujely a domů se proto musela vydat bosky. Po cestě ji až po třech kilometrech nabral řidič kamionu.

Policie, která nyní případ zveřejnila, stále pátrá po pachateli. Dívka se vracela z práce posledního července kolem desáté ranní hodiny a policisté začali okamžitě pátrání po pachateli, ale také po chytrém mobilním telefonu a po dvojici, který platila ukradenými platebními kartami. Telefon se policii podařilo vypatátrat u muže, který si jej kradený koupil. Teď policie žádá o pomoc širokou veřejnost, aby je kontaktovala v případě, že pozná dvojici na kamerovém záznamu.

"V případě, že poznáte někoho z této dvojice, volejte linku 158. Policie zatím neví, o kolik pachatelů jde, a je možné, že dvojice má přímou spojitost se samotnou krádeží ve vlaku i prodejem telefonu," vysvětlila tiskovková mluvčí policie Eva Kropáčová.