Velký průvodce po demonstracích 17. listopadu v Praze

Staroměstské náměstí ožilo 28. října
 

S námi neskončíte omylem ve špatné demonstaci. Demonstrujte za to, čemu opravdu věříte, s námi v Praze.

Demonstací, které jsou naplánovány na letošního 17. listopadu, je mnoho. Vyberte si tu, která nejlépe odpovídá vašemu cítění.


Nezapomínáme!

Je demonstrace, která proběhne na Hradčanském náměstí. Tato akce je součástí Festivalu svobody. Na akci si připomenete listopad 1939​, 1989, ale také 17. listopad 2015, kdy se Miloš Zeman sešel na jednom pódiu s extrémistou Martinem Konvičkou​. Promluví: Martin C. Putna, Jiřina Šiklová, Ivan Bartoš a další.


Uctění památky 17. listopadu na Albertově
Celá akce je organizována studentskou částí Akademický senát Univerzity Karlovy. Tato akce je součástí Festivalu svobody. Proběhne představení studentských spolků z celé republiky. Vystoupí i rektoři a studenti, osobnosti z akademické i veřejné sféry. V odpoledních hodinách se těšte na vystoupení studentských kapel a diskuzní setkání o celospolečenských tématech s osobnostmi veřejného života​. Akce přímo navazuje na pietní akt, který v 9:00 proběhne u Hlávkovy koleje a v Žitné ulici.


Korzo Národní 2016 # dikyzemuzem
"Díky, že můžem," to si můžete říct i vy 17. listopadu na Národní třídě. Co vás čeká na místě? Pouliční umění, výstava, divadlo, netradiční pietní akt, hudba, orchestry, mše, ale i Motlitba pro Martu. Venkovní program poběží od 13:00 do 22:00 a následně se přesuneme do Rock Café. Akce je rovněž součástí Festivalu svobody.


Podpora prezidenta Zemana
Další demonstrací, která není součástí Festivalu Svobody, je akce Podpora prezidenta Zemana. Svůj záměr tato demonstrace formuluje takto: "Prezident potřebuje ochranu před agresivními lidmi, co by si na něj zase chtěli zaházet vajíčka apod., to nedovolíme! Pražská kavárna je médii nabuzená, jistě přijde na 17. listopad Milošovi zatopit, přijďme mu a demokracii na pomoc!​" Zatím se však neví, kde tato akce proběhne.