Obrovský požár haly v Mirošovicích a extrémně obtížný zásah hasičů

Náročný zásah hasiči zvládli. Ilustrační foto
 

Hasiči vyjeli k požáru haly v Mirošovicích, kde hořely pneumatiky a asfalt. Problém nastal, když se do haly hasiči nemohli dostat. Požár si vyžádal i speciální techniku. 

Dnes 29. listopadu krátce po 7. hodině ranní začala hořet hala s pneumatikami a asfaltem v Mirošovicích na ulici K Nádraží.

"Zásah byl komplikovaný, a tak byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. Hasiči se nemohli do haly dostat a nakonec se propadla i střecha, takže bylo štěstí, že hasiči už nebyli uvnitř. 

Plameny zcela pohltily celou halu a na místě zasahovalo 10 jednotek hasičů. Obrovský požár si vyžádal spolupráci s chemickou laboratoří z Kamenice. "Objekt se hroutil postupně a hasiči, kteří se nemohli dostat dovnitř, hasili nejen proudy vody, ale i speciální pěnou z pěnového kontejneru z Kutné Hory," detailně popsal zásah Ladislav Holomčík. Nasazena musela být i výšková technika. Při požáru nebyl nikdo zraněn a nikdo není ani pohřešován. Zplodiny obyvatelstvo neohrožují.