Léto a rozkopané ulice patří k sobě: Jak to bude letos v Nymburku?

Nymburk bude v létě ve znamení bagrů a hluku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Víte, jak se nejspolehlivěji pozná, že se blíží léto? Ano, podle rozkopaných silnic a stavebních prací v ulicích. Podobnému osudu se nevyhnou ani v Nymburku. Co přesně čeká Dlabačovu ulici a jak dlouho se bude revitalizovat?

Člověk by během léta a tepla měl raději v ulicích klid než stavební práce. Bohužel ve většině případů tomu tak není. Nymburk čeká od června rekonstrukce Dlabačovy ulice a opět tak bude k vidění obligátní scénář, kdy se to tu promění v jedno velké staveniště. Ovšem s prací se evidentně nijak pospíchat nebude.

"V rámci stavebních prací dojde k výstavbě nového chodníku včetně opravy krajnice, odvodnění chodníku polopropustnou dlažbou, k úpravě veřejného osvětlení včetně kabelových propojení a nových svítidel," informují obyvatele oficiální stránky města.

Skryté komplikace

A takové rekonstrukce samozřejmě přinášejí spoustu komplikací. "Dlabačova ulice bude po celou dobu stavebních prací jednosměrná. Konkrétně ve směru od Elektroservisu Svoboda směrem k půjčovně nářadí," popsal obtíže mluvčí města Petr Černohous. 

Stavební práce budou v Dlabačově ulici probíhat od června do října letošního roku.

Stavební práce výrazně ztíží i parkování. Majitelům vozidel je dokonce doporučeno vybrat si místa mimo postiženou lokalitu. "Řidiči by měli ve vlastním zájmu vozidla parkovat v bočních ulicích mimo dosah staveniště. Rovněž upozorňujeme občany na zvýšenou opatrnost při pohybu po této komunikaci," varuje Černohous. 

Na celou investiční akci nebude město využívat žádné z dotací. Hodnota celé zakázky ve výši pěti milionů bude uvolněna z rozpočtu města.

Klid nebude ani na sídlišti

V této lokalitě už si ovšem obyvatelé na hluk a bagry tak nějak byli nuceni zvyknout. Něco podobného se tam totiž děje s konstantní pravidelností během každého léta. "Kdybych mohla, tak se někam zahrabu, ale musím zůstat, nemám kam jít," smutně okomentovala situaci důchodkyně Alena.

Pracuje se i v Nerudově ulici, kde probíhá oprava chodníků. V plánu je také nové osazení ulice zelení.

Není ale rozhodně sama, kdo by nejraději na léto někam zmizel a měl klid. Již během pár dní odstartuje vše nanovo. Tentokrát v lokalitách ulic Jurije Gagarina, Karla Čapka, Vítkovické a Okružní. Lidé budou nuceni řešit komplikované vstupy do domů a samozřejmě také velké problémy s parkováním. No, není jim co závidět.