POČASÍ příští týden bude jako na houpačce. Vytáhneme plavky alespoň o víkendu?

Příští týden bude počasí hodně nevyzpytatelné
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Tento týden byl ve znamení nižších teplot a také vydatného deště, který v některých lokalitách nadělal pořádnou paseku. Měli bychom mít z něčeho podobného strach i v prvním červencovém týdnu? 

Máme za sebou týden, jenž přinesl poměrně výrazné ochlazení, na většině našeho území se rtuť teploměru přenesla přes třicítku spíše sporadicky, naopak především středa a čtvrtek byly ve znamení bouřek a velmi silných dešťů.

Začátek následujícího týdne bude také ve znamení oblačnosti. V pondělí a úterý pravděpodobně budeme potřebovat deštník a srážkám neunikneme. Teploty by se pak v noci měly pohybovat slabě nad 10 °C, odpoledne pak budou okolo 23 °C, tepleji by mělo být pouze na Moravě, kde by se rtutě teploměrů mohly dostat i k magické třicítce.

Čím ovšem bude týden postupovat, tím větší bude teplo a menší oblačnost. Už ve středu by se teploty při vyjasnění mohly dostat až někam k 27 °C, na Moravě pak dokonce překročí přes tropických 30 °C. Nejteplěji by pak mělo být v pátek, kdy se ale následně bude opět vracet oblačnost a přijít by měly jak přeháňky, tak i bouřky. Teploty by ovšem měly být v atraktivním rozpětí 26 a 30 °C. 

O víkendu to vypadá na pořádně "aprílové počasí". Na jednu stranu bude poměrně horko, jelikož by se teploty měly dostat přes 25 °C, na druhou stranu to chce k plavkám přibalit i deštníky, protože se očekává i nějaký ten deštík. V noci by pak teploty měly dojít až k 17 °C. Příští týden tudíž bude bezesporu teplejší než tento předchozí, nicméně bude třeba dávat si pozor i na déšť a bouřky.

Klíčová slova: