PŘEDPOVĚĎ: Teplejší počasí nás čeká až od půlky týdne

Od středy se oteplí
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Krátké období chladnějších dnů, občasných srážek a polojasné, až zatažené oblohy, které jsme si užili po dlouhých horkých dnech, skončí v polovině týdne. Odkdy se zase připravit na třicítky?

Více než dva týdny jsme si užívali velmi teplého počasí, takže poslední chladnější dny s občasnými bouřkami nebo jen vytrvalejším deštěm přinesly vyprahlé krajině úlevu. Vzduch se pročistil a obloha přestala být nudně modrá bez mráčku. Jenže to se zase změní a my se opět ohřejeme.

Nejchladnější den, kterým byla sobota, máme za sebou a pomalu nás mine chladnější vzduch, který k nám proudil od severozápadu. V neděli nás čeká několikastupňové oteplení z 20 na 25 °C. Přesto, že bude tepleji, rozhodně to neznamená, že se neobjeví ojediněle i slabý déšť a že bychom neměli počítat s přechodným zatažením oblohy. 

V pondělí čekejte zataženou oblohu s občasným deštěm a opět mírné oteplení na 28 °C. Stejně tomu bude i v úterý, ovšem obloha bude jasnější.

Léto se vším všudy se k nám vrátí od středy, kdy začnou opravdová vedra. Meteorologové předpovídají až třicet stupňů Celsia. Ještě o něco tepleji bude ve čtvrtek, kdy teplota stoupne o další dva stupně, jenže pak nás zase čekají klasické bouřky z horka, kterým se nevyhneme ani v pátek a sobotu. Tyto bouřky budou pomalu ochlazovat vzduch. Víkend tedy bude ve znamení deště, s teplotou kolem 26 °C.