Čtvrt roku odstřiženi od světa. Do Velkého Přítočna se už nedostanete

Současný příjezd do křižovatky z Velkého Přítočna
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Další uzavírka, další komplikace! Jakoby jich ve Středočeském kraji nebylo málo. Od dnešního dne se totiž nedostanete do Velkého Přítočna ve směru od Kladna nebo Pleteného Újezdu. Až do půlky října se u místní Jednoty staví kruhový objezd. 

Důležitá křižovatka ve směru z Kladna na Malé Přítočno, Dolany nebo Hostouň dostane novou podobu. "Už bylo načase vyřešit výjezd z naší obce. Zvláště obtížné je odbočit u Jednoty doleva v ranních hodinách, kdy rodiče vozí své děti do školy. Kruhový objezd všem průjezd křižovatkou velmi usnadní," uvedl starosta Velkého Přítočna Jan Burger.

Cesty jsou, ale...

Do obce se od dnešního dne zhruba tři následující měsíce dostanete přes dálnici na sjezdu do Hostouně či přes Hřebeč a Dolany. Zároveň s výstavbou kruhového objezdu pokračuje uzavírka průjezdu Malého Přítočna na silnici R6 z důvodu generální rekonstrukce páteřní komunikace. Ta bude hotova zhruba v polovině září.

Autobusové linky A27, A31 budou po dobu výstavby objezdu vedeny obousměrně po objízdné trase Kožova hora - Pletený Újezd - Unhošt' a dále na svou trasu. Zastávka MHD číslo 14 Velké Přítočno bude přemístěna do ulice V Brance. MHD číslo 16 bude přemístěna do ulice Billundské.

Obyvatelé ulic Hlavní, U Studánky, U Rybníka, Školní, Sluneční, Ve Vilkách se vozem k domovům dostanou ulicemi Billundská - Kožovská - V Brance. Obyvatelé ulic Vítězná, Ve Stráni, Dolanská, Nová, Příčná atd. se vozem k domovům dostanou objízdnou trasou přes obce Hřebeč – Dolany. Úsek pro chodce bude zachován v průběhu stavby po stávajícím chodníku okolo COOPu. Při průchodu stavbou věnujte pozornost dopravnímu značení, jelikož se v průběhu stavby může podle situace měnit.

Děkujeme za spolupráci webu vasekladno.cz.