Hrozivý pád batolete: Dítě se zřítilo z třímetrové výšky!

Ilustrační fotografie
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Záchranáři v pondělí okolo půl osmé ráno museli zasahovat u batolete, které spadlo ze zhruba třímetrové výšky rodinného domu na Nymbursku. Co se na místě stalo a jaká jsou zranění dítěte?

Plné ruce práce měli dnes nejen záchranáři, ale také policie kvůli incidentu, který se stal v obci Pátek u Poděbrad. Z rodinného domu se tam totiž zřítilo batole, a bylo tudíž zapotřebí jednat opravdu velmi rychle.

Pátek je obec, jež leží v okrese Nymburk asi 3 kilometry severovýchodně od Poděbrad. Má 702 obyvatel a rozlohu 690 hektarů.

"Po poskytnutí prvotní péče bylo při vědomí převezeno do motolské nemocnice," potvrdila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Další podrobnosti neuvedla vzhledem k tomu, že se jedná o dítě.

Případem se samozřejmě ihned začala zabývat i policie. "Přijali jsme oznámení o úrazu dítěte, který se stal vinou pádu z balkónu asi ze třímetrové výšky. Dítě utrpělo hematom na hlavě," sdělila nám středočeská policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Příčiny a okolnosti celého případu jsou momentálně v šetření, a policie tudíž v současné době není schopna poskytnout žádné další informace. V každém případě dítě podle všeho bude v pořádku, nicméně v Motole se nyní podrobí podrobnějšímu vyšetření, aby se vyřadila možnost případných skrytých vážnějších zranění.