Rekonstrukce Revoluční ulice v Poběbradech se opět odkládá. Kdo za to může?

O rekonstrukci Revoluční ulice se mluví už roky. Kdy je reálné, že se o tom přestane jen mluvit, ale začne se konat?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Dlouho plánovaná rekonstrukce ulice Revoluční se opět odkládá. Stav ulice se přitom rok od roku zhoršuje a obyvatelé volají po úpravách již roky. Proč se stále termíny posouvají a kdo je za to odpovědný?

V rámci rekonstrukce Revoluční ulice v Poděbradech podle informací od kraje stále probíhá stavební řízení. V měsící červnu a červenci proběhla doplňující jednání mezi stavebním úřadem, odborem životního prostředí Městského úřadu v Poděbradech, Povodím Labe a také za účasti projektanta. Díky těmto jednáním se vše upravilo a doplnilo.

"Máme informace z Poděbrad a tamního stavebního úřadu ze včerejšího dne, že by v průběhu příštího týdne mělo být vydáno rozhodnutí. Pokud nebude připomínkováno a nikdo se nedovolá, tak po nabytí právní moci by v průběhu listopadu mělo být stavební řízení ukončené," sdělila nám Helena Fryntová z oddělení PR a komunikace Středočeského kraje.

Start se předpokládá až v příštím roce

Důvodem dalších posunů jsou momentálně klimaticky nepříznivé podmínky a také rozsah stavby, která se týká hned tří investorů. Současně navíc probíhá také administrativní a právní příprava na vypsání veřejné zakázky. "Část z těchto úkonů podléhá schválení radou města Poděbrady a také představenstvem investora - inženýrských sítí," vysvětluje Fryntová.

Ta navíc sdělila, že se jí dostalo aktuálních informací během uplynulého týdne, které si navíc potvrdila včera telefonicky přímo referentem stavebního úřadu. Z nich vyplynulo, že bylo vydáno územní rozhodnutí a stavební povolení. Nyní tak probíhá příprava pro výběrové řízení a s tím související uzavření smluvních vztahů mezi investory.

Každopádně je akce rekonstrukce Revoluční ulice stále na seznamu investic kraje a bude podle informací Fryntové realizována v příštím roce, ovšem za předpokladu, že dojde k dodržení všech souvisejících administrativních a legislativních úkonů.

"Chodníky, vjezdy a veřejné osvětlení bude realizovat město Poděbrady na své náklady. V tomto případě již bylo vydáno provomocné územní rozhodnutí a městem byla podána žádost o vydání stavebního povolení," vysvětluje mluvčí Poděbrad Lenka Hotovcová. I tak předpokládá, že se rekonstrukce zahájí v roce 2018, tak snad se opravdu již všichni dočkají a opět se nebudou termíny posouvat.