Staré lázně prokouknou. Rekonstrukce slibuje modernizaci

Tento objekt momentílně prochází interiérovou rekonstrukcí. Na co se mohou všichni těšit?
Zobrazit fotogalerii (4)
 

V posledních týdnech si užívat hudby, dobrého pití a pohody ve veřerních hodinách ve Starých lázních v Kolíně nelze. Probíhá tam totiž již druhý měsíc rekonstrukce, která má přinést zásadní změny především designového charakteru. Na co se mohou návštěvníci těšit a kdy se zde opět rozjedou akce?

Nejen pravidelní návštěvníci objektu, ale i náhodní kolemjdoucí zaregistrovali, že přízemní prostory Starých lázní jsou od září mimo provoz. Nechystá se ale uzavření podniku, ani nějaké omezení služeb, spíše naopak.

"Již od začátku září probíhá v objektu rekonstrukce, která by měla skončit v listopadu, a opět se tak začne s akcemi," popsal nám vedoucí Starých lázní Petr David.

Čeho se rekonstrukce týkala?

Podnik je v provozu již osm let a zařízení v objektu tak bylo značně opotřebené, nyní jej ale návštěvníci naleznou v modernější podobě, o kterou se postaralo pražské architektonické studio. "Přinést by to mělo daleko lepší úroveň stage. Došlo totiž ke kompletní výměně interiéru, který projektovali mladí lidé, kteří se dokáží vcítit do potřeb svých vrstevníků," vysvětluje David.

Kapacity po současné rekonstrukci zůstanou zachovány. Obnovené prostory by měli první návštěvníci spatřit nejdříve na začátku listopadu letošního roku.

Stage přinese moderní dominantní strop, který bude hlavním prvkem nového interiéru. Jedná se o podhledovou verzi, která zajistí místnosti nejen základní osvětlení, ale také bude sloužit pro efekty v případě, že bude během akce používána produkce. Přibude navíc moderní sezení, které nahradí stávající nemoderní a hlavně značně opotřebované. Přibude také nový bar a podlahy.

"Design a úpravy samozřejmě nejlépe zhodnotí sami návštěvníci, až dojde k ukončení rekonstrukce. My jsme chtěli a požadovali po studiu nadčasový design, který bude atraktivní i třeba za pět let," popisuje vedoucí Starých lázní a také podotýká, že nabídek měl více, nicméně nechtěl vytvořit koncept, který již funguje v jiných podnicích podobného typu.

"Chodíme sem s přáteli pravidelně každý měsíc, už se těšíme, jak to prokoukne," nemůže se dočkat výsledku rekonstrukce Miluše Černá. 

Bohatá historie objektu

Současné Staré lázně vznikly přebudováním parních lázní, které byly postaveny již v roce 1915. V objektu dlougá léta fungoval Okresní podnik služeb Kolín, který provozoval plavecký bazén a také prádelnu, nicméně podobná činnost byla v devadesátých letech ukončena a objekt začal postupně chátrat.

Pak se ho ale v roce 2001 zhostila příbramská firma Visbek, která provedla kompletní rekonstrukci a opět mu dala nádech života. O rok později vznikla v místě restaurace s tanečním parketem a také bowlingem. O dva roky později se otevřel druhý tanečný sál a v roce 2005 byl uveden do provozu hlavní víceúčelový společenský sál v prvním patře.