Jágr: Koleno bolí víc, než jsem čekal. Nastoupit ale musím

Bohužel, rekord letos určitě nepadne
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Hokejový útočník Jaromír Jágr po příchodu z Calgary nastoupí za Kladno i přes potíže s kolenem poprvé už v sobotu. Rytíře o víkendu čeká duel 46. kola první ligy s Benátkami nad Jizerou a hrát se bude v Liberci. Před středeční uzávěrkou přestupů v extralize zapsal Jágra na soupisku také Třinec.

Jágr ve čtvrtek dopoledne poprvé s týmem Kladna trénoval. "Koleno mě bolelo trošku víc, než jsem čekal. Ale pokusím se nějakým způsobem nastoupit v dalším zápase. Všichni víme, že kritéria jsou taková, že musím odehrát minimálně 15 zápasů. Bylo by dost riskantní, abych nějaký zápas vynechal," uvedl Jágr na tiskové konferenci.

Jágr je k rychlému startu za Kladno nucen proto, aby v případě účasti Rytířů v baráži o postup do extraligy měl na kontě minimálně 15 soutěžních zápasů v jejich dresu, jak předepisují pravidla. Aby Středočeši nemuseli spoléhat na delší než čtyřzápasové série ve čtvrtfinále a semifinále play off první ligy, musí Jágr naskočit nejpozději právě v sobotu.

Kladenský odchovanec, který 15. února oslaví 46. narozeniny, přišel kvůli zdravotním potížím o naději dorovnat v této sezoně rekord legendárního Gordieho Howea v počtu odehraných zápasů v NHL. Jágr má na kontě 1 733 utkání a patří mu třetí místo za Markem Messierem (1 756) a Howem (1 767).

Jak dlouho? To se neví

Jak dlouho bude na ledě, zatím netuší. "Je to otázka, na kterou teď nedokážu odpovědět. Je to trošku zvláštní. Kdykoliv jsem byl zraněný a věděl jsem, že bych nebyl schopen mužstvu pomoci, tak bych do toho zápasu ani nešel. Nejde jít do zápasu na padesát procent," uvedl Jágr.

"Já bych samozřejmě nechtěl, abych do toho šlápnul a udělal (v léčení) tři čtyři kroky nazpátek. Myslím, že s kondicí by neměl být problém. Kdybych se cítil bruslařsky špatně, vždycky tam můžu stát, na to jsem velký odborník," žertoval Jágr. "Nelze říct soupeřům, aby do mě šli na padesát procent. Je to ale jiné než na tréninku. V zápase musíš reagovat na danou situaci a stává se, že si to člověk zhorší."

Musí se dát dohromady

Prioritou je pro Jágra, aby se dal co nejdříve zdravotně dohromady. "Nedokážu říct, co mi je, protože nejsem doktor. Myslíme si, že je to vnitřní vaz, který jsem si natáhnul," prozradil Jágr, který hned ve středu po přesunu z Calgary navštívil fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Netuší, kde si zranění přivodil. "Nepamatuju si, že by došlo k situaci, kdy by mě to bolelo. Možná jsem ji necítil, protože jsem měl prášky proti bolesti. A koleno otéká, protože od vazu je odštíplý kus kosti. Kolář mi tam píchnul moji krev s bylinkami, aby se to zklidnilo. Bylo to hrozně bolestivé, udělalo se mi hodně špatně," přiznal Jágr.

Hrající legendu trápily v sezoně problémy s třísly a pak především s kolenem. Za Calgary sehrál Jágr jen 22 zápasů, v nichž zaznamenal gól a šest asistencí. Za Flames nastoupil naposledy 31. prosince proti Chicagu.

Klíčová slova: