Mezi výrobci pervitinu byla i těhotná žena. Neuvěříte, kde měli laboratoře

Zadržení byli sami uživatelé pervitinu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Kriminalisté z Prahy-západ odhalili dvě varny pervitinu a zadrželi pět lidí podezřelých z výroby a prodeje drog. Skupina podle vyšetřovatelů pervitin nabízela v okrese Praha-západ, hlavním městě a Libereckém kraji. Z množství nakoupených chemikálií by postupně mohla vyrobit až 40 kilogramů drogy.

Kriminalisté z Prahy-západ se případem zabývali od loňského listopadu. "Jednalo se o velice rozsáhlou drogovou trestnou činnost, kdy samotní výrobci této drogy působili hned na několika místech současně," uvedla policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Policie podezřelé zadržela v pondělí, na zatýkání se podílela zásahová jednotka Středočeského kraje, krajští kriminalisté a také policisté z libereckého toxi týmu.

Laboratoře byly při ruce

Jednu varnu kriminalisté objevili v prostorách bývalé ledárny v Praze. Nacházela se na frekventovaném místě poblíž cyklostezky, kde výrobci mohli drogu snadno prodávat. Druhá laboratoř byla umístěna v rekreační chatě v Lipencích, která se v minulosti stala už několikrát útočištěm výrobců drog. Kvůli velkému množství chemikálií byli k domovním prohlídkám přivoláni hasiči a v jednom případě také policejní pyrotechnik, který musel zajistit objevené třaskavé látky.

Všichni zadržení jsou uživateli pervitinu a někteří mají za sebou bohatou kriminální minulost. Už byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. U tří budou kriminalisté dávat podnět na vzetí do vazby.

Mezi obviněnými je i osmatřicetiletá žena ve čtvrtém měsíci těhotenství. Jde o narkomanku, jež byla v minulosti za drogovou trestnou činnost odsouzena. Jeden ze zadržených mužů páchal drogové delikty už v 80. letech a ve vězení postupně strávil deset let.