Vyrazte za zábavou: Park Mirakulum nabízí hrad i vyhlášené lanové centrum, Třebovle zase překážkové dráhy

Vezměte rodinu a vyrazte za zábavou, třeba do parku Mirakulum nebo do Třebovle
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Počasí v posledních dnech přeje, teploty stoupají, a tak se většina rodin vydává ven za zábavou. Ve Středočeském kraji je hned několik areálů, které ocení nejen děti všech věkových kategorií, ale i jejich rodiče. Blíže jsme se zaměřili na dva parky ve Středočeském kraji - park Mirakulum v Milovicích a Duhový park Třebovle. 

Park Mirakulum otevírá letos, konkrétně 14. dubna, již šestou sezonu. I pro letošní rok vedení parku připravilo pro své návštěvníky řadu novinek, takže si skvělý zážitek užijí nejen ti, kteří zde ještě nebyli, ale i pravidelní návštěvníci. "Největším hitem letošního roku je propojení lesního města a lanového centra," říká majitel parku Jiří Antoš.

Letní město patří k největším atrakcím Mirakula. Mezi vzrostlými stromy stojí několik věží a návštěvníci se mohou mezi nimi procházet po lanových stezkách a visutých můstcích vysoko nad zemí. Nedaleko je i jedno z největších lanových center v republice. "My jsme právě tato dvě místa propojili pětašedesátimetrovým bludištěm, které vede korunami stromů," přibližuje novinku majitel parku Jiří Antoš.

Otevírací doba parku Mirakulum: V dubnu otevřeno o víkendech a státních svátcích, v květnu denně kromě pondělí a v červnu každý den. Více info naleznete na webových stránkách.

Vylepšený hrad i parádní tobogán

Vylepšení se oproti předchozím letům dočkal i hrad s podzemními chodbami, jenž je hlavní dominantou parku už od samého počátku. Přibylo do něj několik dalších nerezových tunelů, které doplnily schodiště, můstky, žebříky a skluzavky.

Děti tak na hradu překonávají až desetimetrové výškové rozdíly. Tobogánem pak mohou sjet do podzemních chodeb. V letních měsících je jedním z největších hitů parku i vodní svět.

Duhový park Třebovle

V druhém parku, na který jsme se zaměřili, jsou pak pro děti připraveny hlavně pevné a nafukovací překážkové dráhy, střelecká aréna i např. obří koule a zametač s desítkami netradičních sportovních a herních disciplín s nejrůznějšími obtížnostmi. "Máme připravenou zábavu jak pro prvňáčky, tak pro téměř dospělé studenty. Snažíme se rozvíjet v dětech soutěživost a klademe důraz i na pohyb na čerstvém vzduchu," říká Josef Paldus z Duhového parku Třebovle. K dispozici je i odpočinková klidová zóna. V ní pak návštěvníci ocení, zejména v parných letních měsících, i nejrůznější vodní prvky. 

Park se otevírá začátkem června a je k dispozici o každém víkendu a státních svátkách. Více info na webových stránkách.