Kladno v prvním velkém finále podlehlo Karlovarsku, zranila se hvězda Konečný

První bod finálové série volejbalové extraligy míří do Karlových Varů
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Volejbalisté Karlovarska vstoupili vítězně do finálové série extraligy. Na kladenské palubovce vyhráli 3:2 po setech 25:18, 26:28, 25:21, 23:25 a 15:10. Domácí tým už na počátku více než dvouapůlhodinového utkání přišel o zraněného Davida Konečného, který měl být hlavní údernou silou Kladna. Druhý zápas je na programu v neděli v Karlových Varech, hraje se na tři vítězná utkání.

"Už jsme hráli i líp, ale tady na Kladně se moc nevyhrává," radoval se v rozhovoru pro Českou televizi trenér vítězů Jiří Novák. "My jsme hráli špatně, bez ohledu na to, že nám chyběl David Konečný. Špatně takticky jsme podávali, špatně jsme řešili situace po zvednutých míčích. V pátém setu jsme udělali moc chyb," prohlásil domácí kouč Milan Fortuník.

Dlouholetá reprezentační opora a nynější kladenský univerzál David Konečný musel vzdát první finálový duel kvůli zranění zad předčasně.

Hvězdný Konečný musel odstoupit

Očekávaný souboj hvězdných univerzálů skončil záhy, domácí Konečný odstoupil kvůli zranění žeber poté, co esem snížil na 7:10. Body opory hostů Rejlka tak zaskočené Kladno muselo dorovnávat jinak: nahrávač West vsadil na Hýského, tomu se v útoku dařilo, přesto hosté vyhráli úvodní set jednoznačným skóre 25:18.

V druhé sadě Kladno přiostřilo podání, ale Západočechy nezlomila ani čtyřbodová ztráta po Bouzových servisech. Dokázali vyrovnat a odvrátit tři kladenské setboly, jenže při čtvrtém si blokař Zajíček na středu sítě počíhal na Treialův útok.

Karlovarsko po vyřazení obhájců titulu z Českých Budějovic hrálo první finálový zápas v historii, ale počínalo si mazácky. I ve třetím setu výtečně blokující hosté překonali chvilkový výpadek, ve čtvrtém však dokázala kladenská obrana Rejlka několikrát zastavit.

Karlovarský Filip Rejlek hrál během své kariéry i v brazilské či francouzské lize.

Světoběžník Rejlek dal neuvěřitelných 33 bodů

Tie-break rozhodlo Karlovarsko znovu blokem, díky němuž získalo rozhodující tříbodový náskok. Rejlek si celkem v utkání připsal nevídanou porci 33 bodů, vydatně mu sekundoval smečař Zmrhal s 24. "Před prvním finále panovalo veliké očekávání, taky ten zápas přinesl poměrně hodně chyb. Nebylo to jednoduché, ale zvládli jsme to a já jsem strašně rád," řekl Rejlek.

Karlovarsko porazilo kladenský tým poprvé v sezoně, oba vzájemné zápasy v základní části prohrálo.