Neuvážený risk nebo skvělá investice? Finex.cz investuje 120 000 Kč do kryptoměn a zlata!

Je bitcoin dobrou investicí?
Zobrazit fotogalerii (2)
  |  Komerční sdělení

I přes strmý pád kurzu bitcoinu a obecně kryptoměn, kterého jsme byli svědky od začátku roku 2018, skýtají kryptoměny stále velmi dobrou příležitost k investování. Podle odborníků z českého edukativního magazínu Finex.cz, zabývajícího se mimo jiné investicemi do kryptoměn, je toto období nízkých cen spíše vhodnou příležitostí k jejich nákupu.

Ale protože jsou kryptoměny stále velmi novými investičními aktivy, se kterými nemá zkušenost příliš mnoho lidí, rozhodli se rozseknout dilema, nad kterým dumá mnoho potenciálních investorů:

Vyplatí se do kryptoměn v dnešní době ještě investovat?

Čas ukáže a na odpověď si tak budete moci počkat sami, protože Finex.cz se rozhodl do kryptoměn investovat 100 000 Kč. Magazín přislíbil tuto investici poctivě monitorovat a každý měsíc sdílet se svými čtenáři objektivní zprávu o vývoji a zhodnocení této investice. Nevěříte? Přesvědčte se v tomto článku - Investovali jsme 100 000 Kč do kryptoměn.

Za pár měsíců milionáři, anebo chudší o 100 000 Kč?

Pokud je toto období skutečně pouze tou očekávanou korekcí, která se od roku 2010 pravidelně opakuje, potom se tato investice může opravdu velmi vyplatit, ale co když ne?

Pokud by například investovali celých 100 000 Kč v lednu 2017 do Etherea, na konci téhož roku by se tato investice zhodnotila na 11 400 000 Kč. Návratnost takové, na začátku relativně malé, investice může být obrovská. Ale stejně tak nemusí. Každopádně bude zajímavé tento vývoj sledovat a tu věčnou otázku, zda do kryptoměn investovat či ne, na nějakou dobu relevantně zodpovědět.

Do jakých kryptoměn Finex investoval?

Finex.cz investoval celkem do 16 kryptoměn, ve kterých spatřuje potenciál. Vedle Bitcoinu je to například Litecoin, našlápnuté Ethereum, které v roce 2017 zažilo tisíciprocentní růst, nebo třeba Monero

Investovali však i do méně známých kryptoměn, které se jeví být velmi nadějnými. Je to například IOTA, která zažila velký propad, ale partnerství se značkami Jaguár a Land Rover budí značnou důvěru v možný růst. Také nechybí kryptoměny jako EOS, Verge, Dogecoin a další. 

Bitcoin a zlato poměří síly, kdo z koho?

Když se o Bitcoinu říká, že je novodobým zlatem a uchovatelem hodnoty, proč nevyzvat na souboj virtuální zlato s tím kovovým? A také že ano! Magazín investoval stejnou měrou jak do Bitcoinu, tak do zlata částku 20 000 Kč.

Jak tento pokus dopadne?

To, zda pouze nevyhodili peníze, ukáže až několik dalších měsíců. Co myslíte vy? Rozhodli se správně? Je toto období nízkých cen kryptoměn nejvhodnější příležitostí k „zasazení“ investice? Budou do dvou let sklízet milionová zhodnocení, anebo se potvrdí varování skeptiků, kteří tvrdí, že kryptoměny jsou hazardem, který se nemusí vyplatit? Kostky jsou vrženy, jak to všechno dopadne?

Klíčová slova: