Legendy okupují výstaviště. Letošním tématem je americký automobilový průmysl

 

Na pražském výstavišti v Holešovicích dnes začal šestý ročník automobilové slavnosti Legendy. Nevlídné počasí posledních dnů sice negativně ovlivnilo prodej vstupenek, ale už dnes na výstaviště dorazil velký počet návštěvníků. Horší předprodej by se tak mohl vyrovnat prodejem na místě.

Tématem letošního ročníku je americký automobilový průmysl. Návštěvníci si mohou prohlédnout více než 100 vozidel zámořské produkce. Vystaven je mimo jiné Ford Mustang neboli nedosažitelná "Eleanor" z filmu 60 sekund. K vidění nejsou jen osobní auta, ale také trucky, pick-upy a motocykly. Své zástupce tu má třeba firma Indian Motorcycle, jeden z nejstarších výrobců motocyklů v USA.

Cadillac...

Českou premiéru mají na výstavě vozy Cadillac XT4 nebo proslulá Toyota GR Supra, o kterou je od lednového uvedení na mezinárodním autosalonu v Detroitu obrovský zájem. Produkce na tento rok je již vyčerpaná. V Evropě bylo prodáno 900 kusů, v tuzemsku zhruba 20 kusů tohoto sportovního modelu. Kdo by si ho chtěl nyní objednat, dočká se na podzim 2020. Jeho cena je 1,8 milionu korun, uvedla mluvčí společnosti Toyota Jitka Jechová.

Součástí Legend je doprovodný program s více než 100 body. Třikrát denně je připravena freestyle motorcross show mimo jiné s Petrem Pilátem, na hlavním pódiu u Křižíkovy fontány promlouvají osobnosti z motoristického světa i závodníci.

Cena? 

Legendy budou pokračovat o víkendu od 9:00. V sobotu se areál uzavře ve 20:00, v neděli v 17:00. Jednodenní vstupenka pro dospělého stojí 490 korun, studenti, děti nad 150 cm a senioři zaplatí 250 korun.

Automobilová slavnost Legendy v roce 2018 přesídlila z kapacitních důvodů z areálu nemocnice v Bohnicích na holešovické výstaviště.