Řidiče čekají na D1 u Prahy další omezení kvůli modernizaci, bude to zase o nervy

Na co se musí řidiči připravit? Čtěte v článku
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Řidiče čekají na D1 u Prahy další omezení kvůli modernizaci, v pátek večer začnou přípravy na opravy u Průhonic, v noci ze soboty na neděli bude u Mirošovic dálnice desetkrát krátkodobě uzavřena. Bude to znamenat další zdržení a "hra nervů".

Uzavírky u Mirošovic mají trvat 20 minut, během nich budou pracovníci montovat ocelové nosníky nově budovaného mostu přes dálnici. Stavba mostu je součástí modernizace D1 v úseku mezi Mirošovicemi - Hvězdonicemi.

"Dálnice bude obousměrně uzavírána v době, kdy speciální jeřáb bude osazovat nosník. Následně bude provoz obnoven, nachystán další nosník a opět bude provoz zastaven. Takto celkem desetkrát," uvedla mluvčí společnosti Eurovia Iveta Štočková. Na most bude osazeno šest kusů nosníků, bednění a provedeny další nezbytné práce.

Objízdné trasy nevyznačí

Práce mají začít v sobotu ve 22:00 a skončit v neděli v 8:00. Kolem 20. kilometru bude provoz vedený v obou směrech po jednom pruhu od sobotních 18:00. Objízdné trasy nebudou vyznačeny. "Chtěli bychom požádat řidiče, aby si svou cestu po D1 o tomto víkendu naplánovali a počítali se zdržením. A současně prosíme, aby dbali pokynů policie a dopravního značení v místě. Stávajícího dopravního opatření modernizovaného úseku se víkendové práce nijak nedotknou," dodala mluvčí společnosti Eurovia.

Součástí modernizace D1 v úseku mezi exitem 21 Mirošovice a exitem 29 Hvězdonice je celkem 13 stavebních objektů, zhotovitelem je společnost Eurovia CS a Eurovia Beton GmbH. Cena zakázky přesahuje miliardu korun bez DPH. Práce začaly loni v říjnu, hotovo by mělo být v listopadu 2021.

Poblíž Průhonic zahájí Eurovia opravy dálnice D1 mezi třetím a jedenáctým kilometrem ve směru na Brno. "Od pátku 26. července dvě po sobě jdoucí noci bude probíhat rozmisťování dopravního opatření před zahájením oprav povrchu dálnice," doplnila Štočková.

Kompletní opravy

V úseku bude kompletně opraven povrch dálnice a pracovat se bude i na odpočívkách, část prací je naplánována na letošní rok a část na příští rok. V pondělí má začít frézování povrchu vozovky. Práce se budou týkat i opravy odvodnění, mostů, podkladních vrstev, dopravního značení, protihlukových stěn a veřejného osvětlení. S postupem stavebních prací se bude dopravní opatření měnit. Doprava bude vedena převážně v režimu 2+1+1 jízdní pruh.

V pátek začne také oprava devíti kilometrů dálnice D1 u pražského Chodova. Při rekonstrukci bude kompletně vyměněn povrch a infrastruktura dálnice včetně odpočívek. V tomto případě se bude opravovat úsek mezi 2,3 až 11,2 kilometrem.

Klíčová slova:
D1