Atak na Prague Pride byl nepovedený coming out. Někteří však své útoky fritovacím olejem myslí smrtelně vážně

Průvod Prague Pride zažil podivné útoky
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Praha se na několik dní zahalila do duhových barev. Festival Prague Pride oslavující menšinovou LGBT komunitu však letos přinesl i dva „hrdinské” útoky, které jasně demonstrovaly, že se v hlavním městě pomalu rýsuje odboj odpůrců. Jejich rozpočet ovšem nebude nějak závratný. Vystačili si totiž jenom se sirkami, rachejtlemi ze silvestra a přesmaženým olejem. 

Devátý ročník festivalu Prague Pride mnoho lidí zvedl ze židle. Někteří se přidali k průvodu podporujícího a oslavujícího gaye, lesby, bisexuály a transgender osoby, ale našlo se pár jedinců, kteří se rozhodli vydat do boje, aby s poněkud legrační strategií představili svoje tradiční heterosexuální hodnoty. V Praze se tak pomalu vytváří neznámá odbojová komunita, která sice ještě nemá vlajku, ale sirek, rachejtlí a použitého oleje má na rozdávání. 

Hořící coming out

Už ve čtvrtek večer dostal festival Prague Pride pachuť hořící látky a silvestrovského odéru. V Praze na mostu Legií se totiž do boje pustil osamocený jedinec, který zapálil duhovou vlajku a do lidí na Střeleckém ostrově střílel lacinou pyrotechnikou. 

Festival LGBT komunity tak evidentně stále provokuje občany, kteří mají rádi své vyšlapané heterosexuální koleje. Vždyť Praha byla údajně v ohrožení sodomie, nezřízeného mezipohlavního sexu, masivního znásilňování a hlavně pozitivní energií. První jmenované důvody ani nestojí za řeč, ale představte si, že by se třeba lidi měli rádi a v České republice by zavládla dobrá nálada. To by byla opravdu nepředstavitelná revoluce, jež by měla v historickém kontextu možná větší význam než ta v listopadu v roce 1989. 

Existují však indicie, které naznačují, že útok pyrotechnikou byl myšlen zcela jinak. Od anonymního zdroje jsme se dověděli, že mělo jít o muže, jehož už dlouho trápí nevyslovený coming out. Rozhodl se tak své přiznání oslavit velmi netradičním způsobem. „Hořící vlajka měla symbolizovat jeho vzestup z popele a rachejtle zase na oslavu,” sdělila redakci blízká osoba domnělého útočníka. 

„Chudák je teď na dně. Těšil se, jak se všemi oslaví svůj nový život, ale teď je za nepřítele. Je mi ho líto,” dodává. Na Střelecké ostrově se tak velmi pravděpodobně místo heterosexuálního odboje projevila nešikovnost jednoho homosexuála, který svoji sexuální orientaci drží už léta pod pokličkou. Druhý případ je však zcela jiný.

Smažený heterosexuál

„Svět se prostě mění a mně se to nelíbí. Za chvíli budou moje oblíbený hospůdky plný předraženýho piva z malýho pivovaru, smažený řízek bude bez masa a o klobáse mi ani nemluvte,” podal exkluzivní svědectví muž, který se rozhodl přerušit sobotní pochod Prague Pride tím, že na schodech v Letenských sadech vylil litry přesmaženého fritovacího oleje. 

„Obvolal jsem všechny stánkaře z koupališť, restaurace, kde mají českou smaženou klasiku a překvapivě i McDonald, který mi teda dodal úplně nejvíc materiálu. Jim jsem ale řekl, proč to chci, prej se toho stejně potřebujou zbavit,” rozmluvil se muž v důchodcovském věku, který kvůli střetu se zákonem žádal o to, aby nebyl jmenován. 

„Oleje je hodně a stejně tak lidí, kteří budou bojovat za staré pořádky. Věřte mi,” dodal poněkud výhružně tento zapřísáhlý heterosexuál. Jubilejní desátý ročník tak může přinést nečekané olejové útoky. Schody v Letenských sadech proti tomu, co „opravdoví muži” chystají, bude jenom kapka v moři a rozhodně nečekejte olivovový ani tělový olej.