Co přinesl uplynulý týden: Zmražené pečivo, zázračné bezinky a chudí chalupáři

 

Týden utekl jako voda, a tak je ideální příležitost si zrekapitulovat, co všechno se vlastně za uplynulých sedm dní napsalo v redakci čtidoma.cz. Historie, zajímavosti, politika, ale také životní styl. Letem světem se podíváme na to nejlepší... 

 

Pozor, pozor. Zamrazujete pečivo? Chyba! Víte proč? Smrt vás pravděpodobně nečeká, ale není od věci se podívat na experty, kteří si svojí neschopností koledují třeba o Darwinovu cenu. Víte, o co jde? Laureáty najdeme i v České republice. Víte, co je tajemství ze Sibiře? Houbaři možná tuší. 

Jak vidíte budoucnost našeho národa? Jste optimisti, pesimisti či už se dávno připravujete na emigraci? Extrémním klimatickým změnám však neuteče nikdo. Lze ještě odvrátit katastrofu? Někteří si vůbec neumí představit, jaké to je, a tak mají často zkreslenou představu. Jaké to je trpět hypersexualitou? Jsme národ piva, mastného jídla, houbařů a samozřejmě turistů. Už 130 let se orientujeme po lese díky značkám. Kde vznikla ta vůbec první? 

Smrtelná nemoc plic je celkem častým onemocněním. Jaké má pacient naděje? Tragédie očima kolegy z F2. Všichni už žili v představě, že něco takového se nemůže stát... Překvapivě největší legalizovaná droga patří k těm úplně nejběžnějším věcem, které konzumujeme. O co jde? 

Máte rádi bezinky? Jsou zadarmo, dobře chutnají a k tomu všemu jsou zdravé. Existuje lepší kombinace? Některá strašidla umí vyděsit i lidi, kteří tomu vůbec nevěří. Přesně to se stalo na konci 19. století v Podskalí, kde děsivé zvuky museli řešit dokonce policisté. Když vyženete ducha, tak můžete alespoň provonět dům něčím opravdu příjemným. Ticho je největší lék, zvěř stále trápí myslivce a chalupáři měli nakonec směšné honoráře. 

 

Klíčová slova: