Antiislamisté obtěžovali cestující, v Benešově je vyvedla policie

Proti výtržníkům zasahovala hlídka městských strážníků v sobotu ve večerních hodinách
 

Dva mladíci měli slovně napadat cestující rychlíku a hrát si na ochranku. České dráhy vyjádřily politování a věc šetří policie.

Podle informace serveru Idnes.cz byli cestující v rychlíku Ohrada do Českých Budějovic obtěžováni dvěma příznivci sdružení "Islám v ČR nechceme". 

Slovní napadání cestujících

"Událost byla policii hlášena s tím, že ve vlaku z Prahy do Českých Budějovic má docházet ke slovnímu napadání cestujících ze strany dvou mužů. Věc si aktuálně přebírají benešovští kriminalisté, kteří budou zjišťovat, zda v tomto případě nejde o podezření z konkrétního trestného činu," sdělila nám Eva Stulíková, mluvčí Policie ČR v Benešově.

Vykázání z vlaku

Státní policie  z důvodu zaneprázněnosti požádala městské strážníky v Benešově, aby prověřili oznámení o incidentu.  "Průvodčí vlaku uvedl, že mladík se ve vlaku dopustil výtržnosti a žádal, aby z vlaku vystoupil. Hlídka městské policie mladíkovi neumožnila další vstup do vlaku. Jeho totožnost jsme předali Policii ČR k dalšímu řešení. Máme i totožnost dalších svědků a pokud nás Policie ČR požádá, tak je předáme v úředním záznamu," řekl zástupce velitele Městské policie Benešov Pavel Znamenáček.

Bezpečnostní ředitel provede šetření

"Průvodčí  postupoval aktivně a v souladu s příslušnými pravidly, aby zamezil nevhodnému chování těchto osob a obtěžování spolucestujících. V prvé řadě zakročil sám a cestující upozornil na nevhodné chování, když jeho upozornění neuposlechli, tak v další fázi přivolal Policii ČR k zásahu proti těmto osobám. Dopis s popisem události od jednoho z cestujících jsme předali bezpečnostnímu řediteli k provedení šetření a přijetí příslušných právních kroků a opatření," sdělil Čti doma mluvčí Český drah Petr Šťáhlavský.

Klíčová slova: