Benešovským neziskovkám zbývá týden na přihlášení do Burzy filantropie

Představení veřejně prospěšného projektu Charity v Chrudimi
 

Do 23. září je možné přihlásit veřejně prospěšné projekty do soutěže o podporu dárců a připravit se tak na ostré kolo, které se chystá na příští jaro.

Filantropie (z řeckého filein, milovat a anthrópos, člověk – láska k člověku) znamená humanisticky motivovanou dobročinnost, dávání peněz, zboží, času nebo úsilí pro podporu obecně prospěšného účelu, zpravidla v delším časovém horizontu a s jasně definovanými cíli. (Wikipedia)

„Do Burzy filantropie mohou přihlásit své projekty neziskové organizace působící v okrese Benešov. Přihlašování projektů bude možné až do 23. září. Projekty následně předložíme donátorům a ti vyberou 4 nejzajímavější, které si budou přát slyšet naživo,“ přibližuje přihlašovací fázi Michaela Čapková, ředitelka pořádající organizace GLE o.p.s.

Pro město velká premiéra

Burzu filantropie v Benešově podporují také zástupci města.  „Těšíme se, jaké projekty si naše neziskovky a příspěvkové organizace připraví. Přeji jim hodně rozvahy při jejich přípravě a také klidu při jejich prezentaci před podnikateli a zástupci veřejné správy. Přeci jen, bude to pro všechny velká premiéra!“ řekla Iveta Turková, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

Účastníci budou vyškoleni

Na podzim probíhají pro registrované účastníky zdarma i vzdělávací semináře. První z nich „Jak  napsat projekt na Burzu filantropie“ již byl 16. září. Následovat má seminář „Jak uspět na Burze filantropie“, zaměřený na nácvik prezentačních dovedností. 

V případě zájmu o zapojení do této aktivity je možné kontaktovat Ludmilu Růžičkovou na e-mailu ludmila.ruzickova@gle.cz nebo telefonicky na čísle 773 697 874.

 

Klíčová slova: