Na den prevence do Benešova přiletěl i vrtulník

Vrtulník typu EC 135 T2 Letecké služby Policie ČR
 

Sobotní odpoledne plné akčních zážitků nabídl Den prevence a integrovaného záchranného systému města Benešov.

 

Technické vybavení

K vidění byla výjezdová vozidla Hasičského záchranného sboru, Zdravotnické záchranné služby, Policie České republiky i Městské policie Benešov. Objevili se i policisté z poříčního oddělení s vodním skútrem a potápěčským vybavením, ale museli brzy odjet k případu utonulého člověka v řece Berounce. U preventivního stánku Policie ČR byly služební střelné zbraně či balistická vesta. 

Ukázky akčních dovedností

Hasiči předvedli, jak dokážou z výškové budovy zachránit člověka v ohrožení života. Policejní psi ukazovali vyhledávání drog a výbušnin. Policejní koně  zakročovali proti davu agresivních osob. Policisté prováděli dostižení pachatele ve vozidle. Na chvíli přistál i vrtulník typu EC 135 T2 Letecké služby Policie ČR na travnaté ploše ve vnitřním areálu kasáren. 

O pořádání akce jsme informovali v článku:
 Integrovaný záchranný systém se představí v Benešově

Poučná zábava pro malé i velké

Dále se představili malí hasiči a Městská policie Benešov se služebními psy.  Děti si mohly vyzkoušet jízdu zručnosti na dopravním hřišti BESIPu. Dospělí se za pomoci speciálních brýlí mohli na chvíli dostat do stavu po požití alkoholu či drog. Pro odvážné byl přistaven simulátor nárazu od Ústředního automotoklubu. Na závěr proběhla ukázka akce hasičů a záchranné služby při vyproštění z vozidla a hašení požáru vozu.

Prevence predevším

"V pořadí již 3. ročník této akce se tak skutečně vydařil. Lidé se mohli na vlastní oči přesvědčit, že práce hasičů, zdravotníků a policistů je velmi náročná a zodpovědná. Pomoci jim přitom mnohdy mohou i lidé sami, a to tím, že se budou preventivně chovat tak, aby případným zásahům těchto složek pokud možno předcházeli, sdělila nprap. Eva Stulíková z oddělení tisku a prevence Policie ČR.

Klíčová slova: