Bruslící lidi rozháněl vrtulník. Byly mezi nimi i děti, nastala obrovská panika

Umíte si představit, že třeba i s kočárkem utíkáte v panice a nevíte, co se děje?
 

Před pár dny pražští strážníci vyháněli sánkující děti z Petřína. Není to ale nic proti tomu, co se stalo v Německu. Tam si policisté podle deníku Bild na bavící se lidi dokonce vzali vrtulník! Není se čemu divit, že sklidili obrovskou kritiku a dá se čekat, že čin bude mít ještě dohru.

U jezera Weissensee na okraji Berlína to vypadalo jako v nějakém akčním filmu. Vrtulník vznášející se nad zamrzlou vodní plochou, křičící a panikařící lidé, štěkající psi. Všude zmatek a chaos, jak se všichni chtěli dostat co nejrychleji na břeh. Tak vypadal zásah německých strážců pořádku. Podle nich bylo na ledě příliš mnoho osob a hrozilo, že praskne.

Naháněli nás jako zvířata

Pravdou je, že v Německu panuje podobné počasí jako u nás. Arktický vzduch přinesl teploty hluboko pod bodem mrazu, přes den ale svítí slunce a ledová plocha tak opravdu není příliš bezpečná. „To ale není důvod, aby nás honili jako zvířata!“ napsal si na Twitter jeden rozčílený Berlíňan.

 

 

Používají nás jako cvičné cíle?

Lidé poukazují na to, že Německo má velké problémy s očkováním, organizace vázne, kupodivu ani není dost vakcíny. „Místo toho pořádají nějaká cvičení nebo co a nás používají jako cvičné cíle. Je to neuvěřitelné, jak si to mohou dovolit,“ kroutí hlavou další lidé s tím, že jen zázrakem se v panice nikomu nic nestalo.

Někteří lidé se ale postupu policie zastali. Podle nich jsou lidé nezodpovědní, když vstoupí na tenký led a nemohou se divit. Zároveň ale uznávají, že by se daly použít i jiné, méně "drastické" praktiky. „Kritizovat policii je stejné hloupé jako bruslit v tomto počasí,“ zní jeden z hlasů zástánců. Tak si vyberte...

KAM DÁL: To tedy byla kost: Krainová ukázala fotku ze svých začátku v Paříži i neuvěřitelně podobnou sestru.